שלום, אני שותף 30% בחברה.לאחרונה בהסכמת השותפים אני ביקשתי לעזוב וללכת לדרך חדשה ואת מניותי להעביר לשותף השני.כמובן שאני מעביר אותם ללא תמורה והכל נעשה בהסכמה מלאה.מילאתי את הטפסים לרשם החברות בכדי לבצע את השינוי.האם גם לאחר שאני למעשה "יצאתי"מהחברה יש לי איזו זיקה כלשהי כזו או אחרת לאלו התחייבויות כאלו או אחרות אם בעתיד תהיה דרישה כלשהי כלפי החברה שלמעשה פעם הייתי שותף בה?
אני רוצה להדגיש כי השותף השני בהסכמה מלאה לקח את מניותי בחברה אליו.
ככלל כאשר מדובר בחברה בע"מ (ההינו חברה בערבון מוגבל), בעל מניות נושא באחריות אך ורק עד לגובה המניות שברשותו ומרגע שמכר/ העביר אותן הוא אינו אחראי עוד.
ואולם בבנקים ובמוסדות כספיים נהוגה פרקטיקה לפיה כאשר חברה פרטית מבקשת ליטול על עצמה התחייבות כספית כזו או אחרת נדרשים בעלי המניות לחתום על ערבות אישית כבטוחה לכך שהחברה תעמוד בהתחייבויותיה כלפי אותו גוף.
לכן חשוב שתברר שאינך ערב לחובות החברה.
ואולם במצב בו החברה מתפרקת פקודת החבורות קובעת כי במצב בו לא מדובר בחברה בע"מ משתתף יהיה חייב רק עבור חובות שהחברה נתחייבה בהם בתקופה בה היה חבר בה ורק אם ביהמ"ש יקבע שאין ביכולתם של המשתתפים הקיימים לספק את מלוא ההשתתפות הנדרשת מהם.
ושוב אם החברה הינה חברה מוגבלת במניות, לא ידרש משתתף לשלם יותר מהסכום שעדיין לא נפרע על המניות שהוא חב עליהן כחבר או כמי שהיה חבר.
בכל אופן, מבפרטים שמסרת לא ברור מצבך ולכן רצוי שתתיעץ עם עורך דין לצורך קבלת תשובה מעמיקה ומקיפה בעניין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר