שלום.
לבעלי יש 10 פלאפונים של חברת פלאפון - של בית העסק על שמו.
לפני כמה חודשים חזרה ההוראת קבע שלו מהבנק וכדי לסדר אותה ביקשו ממנו באופן זמני(לכמה שעות!) מספר ויזה . באותו יום כבר הסתדרה הבעיה עם הבנק ובעלי נתן הוראה לחזור לחיוב של ההוראת קבע.
החברה לא ביטלה את אופן החיוב החד פעמי של הויזה וחייבה את הויזה שלי (היא על שמי בלבד) בסך של כ 5000 ש"ח.
אין צורך לתאר את עוגמת הנפש הרבה שלי, הכרטיס שלי נחסם עקב חריגה מהמסגרת ונאלצתי להסתדר שבוע וחצי בלי ויזה (עד לתאריך החיוב) ואח"כ גם עוד שבוע של החלפת כרטיס חדש כדי לא לקחת סיכון שישתמשו במספר הויזה שלי שוב. כמובן שהדבר דרש המון ימים של טיפול,טלפונים לויזה,וטלפונים לפלאפון עד שכיום כמעט בוטלו כל העסקאות(אחרי ששולמו במזומן) ועדיין יש לי בפירוט החיובים בויזה כל חודש עסקאות בשווי 3500 ש"ח על "ברור עסקה".
האם אני יכולה לתבוע את חברת פלאפון על עוגמת הנפש הזו? ואיך עלי להגיש תביעה?
כמו כן רציתי לדעת אם יש על מה לתבוע את הויזה על כך שאישרו חריגה בסכום כזה של 4000 מהמסגרת בלי לידע אותי על כך??
אורטל שלום,
באפשרותך להגיש תביעה כנגד החברה אשר המשיכה לחייב את חשבונך במקום את חשבון העסק של בעלך גם לאחר שניתנה לה הוראה לחזור ולחייב את חשבון העסק.
כמו כן יתכן שבאפשרותך להגיש תביעה גם כנגד חברת האשראי, ואולם הדבר תלוי במוסכם בינך לבין החברה ובמסמכים עליהם הנך חתומה.
תביעה מסוג זה ניתן להגיש בבית המשפט לתביעות קטנות, ללא עו"ד וללא הוצאות מיותרות, באמצעות הגשת התביעה למזכירות ביהמ"ש ותשלום האגרה הכרוכה בכך.
תביעה מסוג זה ניתן להגיש אף על-גבי טופס המיועד לכך, אותו ניתן לקבל במזכירות.
בברכה,
עו"ד אבירם גולדשטיין,
איפרגן גולדשטיין, משרד עורכי דין.
• אין בתוכן האמור משום המלצה, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
האם במכתבי לחברה שבו אני מציינת את התלונה שלי אני אכן אמורה לציין את הסכום אותו אני חושבת שאני אמורה לקבל כפיצוי ?
כמו כן אשמח אם תדריך אותי איך לפנות לבית משפט לתביעות קטנות והיכן הוא נמצא, אני גרה בבית שאן.
תודה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר