שלום
התבקשתי לחתום על אישור לעסק של חברה ישראלית שבבעלותה של אזרחית זרה
בפועל זה אומר שאני הנציגה של החברה בארץ ובמקרה של בעיה או עזיבה של הארץ מצד הבעלים אני האחריאית וגם באחריותי הגשה של דו"ח בסוף השנה
רציתי לדעת מה הסיכונים מצדי בחתימה על דבר כזה והאם אפשר לחתום על חוזה על בעלת העסק שיגן עלי בעתיד
דריה שלום,
את כותבת שהתבקשת לחתום על "אישור" לעסק ולאור יתר הפרטים שמסרת, אצא מהנחה שהתבקשת לחתום על ערבות לעסק. לא ברור ערבות או "אישור" כלפי מי אבל אשיב באופן כללי.
מחד, מותר לך לשמש כמנהלת עבור הבעלים הזרים. יחד עם זה ובהנחה וגם תחתמי ערבויות אישות - כגון לבנקים, ספקים ונותני שירותים,
את בהחלט נוטלת על עצמך סיכון שבמצב של חובות וכן דוחות מס ואף במישור העסקת עובדים, את צפויה למצוא את עצמך חשופה מול נושים לסוגיהם, עובדים ורשויות המדינה. חשוב לציין שייתכן ואת נוטלת על עצמך גם סיכון במישור הפלילי מפני שאם תרשמי כמנהלת החברה ברשויות המס ואף ביחס לעובדים קיימות גם סנקציות פליליות בגין אי מילוי החוק (הגשת דוחות, הפרשות, זכויות לעובדים ועוד).
חתימה רגילה מול בעלת העסק לא ממש תספיק והגנה חלקית תהיה ערבות בנקאית אוטונומית רצינית ביותר ואני מסופק אם היא תעמיד לך אותה.
בנוסף, אם בעלת העסק איננה בארץ וללא ערבות בנקאית ייתכן ולא יהיה לך בכלל ממי להיפרע או לגבות כסף, באם את תיתבעי או תחוייבי אישית בסכומים ובחיובים.
כנגד סנקציות פליליות בעלת העסק לא יכולה לשמש לך הגנה של ממש.
לסיכום - הסיכון בהחלט רב.
בברכה,
עו"ד דניאל כהן
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר