שלום רב, אני שוכר דירה ולאחרונה אף חידשתי את האופצייה להארכת השכירות.אתמול בבוקר ללא ידיעתי החל שיפוץ מקיף בבניין הכולל רעש,פיגומים(חסימת חלונות),חוסר אפשרות להשתמש בחנייה וכו'.השיפוץ אמור להימשך כ 3 חודשים .המשכיר טוען כי הוא לא חייב לידע אותי וכי איננו מתכוון לפצותי בצורה כלשהיא.
חשוב לציין כי לא הייתי מחדש את האופצייה מכיוון שיש לנו תינוקת קטנה אשר סובלת מהרעש וכמו כן גם אנו.שאלתי היא מה רצוי לעשות במצב זה?האם ניתן לבטל צ'קים?האם ניתן לדרוש פיצויי בגין עוגמת נפש וחוסר תום לב?
ישנן כמה שאלות בסיסיות - מה חוזה השכירות אומר לגבי בדיקת המושכר על ידי השוכר. ישנה השאלה שבהתחשב בכך שכבר שכרת את הדירה קודם לכן, האם לא היית מודע ולו במעט לשיפוצים שעתידים להתרחש? אם המשכיר ידע אודות השיפוצים והסתיר זאת במתכוון, יכול להיות שאפשר לדרוש פיצוי ואולי אפילו ביטול הסכם השכירות. לגבי ביטול שיקים - זה נושא סבוך ולא מומלץ נוכח העובדה שעדיין קיימת תמורה - אתם עדיין גרים בדירה.
בברכה,
גדעון.
ג. גולדשטיין ושות', משרד עורכי דין.
עדי שלום רב
יש לבדוק את החוזה לגופו.
לאחר מכן ניתן לראות כיצד ניתן לדרוש פצוי או לחלופין סעדים אחרים.
בברכה,
דרורית מלינרסקי, משרד עורכי דין.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר