שלום רב
לפני שנים הקמתי חברה בע"מ לאחר שנה צרפתי שותף. בשנים האחרונות התברר לי שהשותף מעל בחשבון זייף חתימות על צ'קים.וזאת בתקופה של 4 שנים.
לפיכך מחוסר אימון החלטתי לעזוב את החברה למרות הפסד הכנסות. והשותף המשיך לנהל את העסק כולל ציוד ולקוחות לבד.
שאלתי: האם ניתן לתבוע את השותף על אובדן הכנסות עתידי מעבר להיבט הפלילי.
ששי שלום ,
מדובר בהליך של הרמת מסך בשל העובדה שמדובר בחברה בע"מ.
אמליץ לפנות ליעוץ משפטי מקיף.
בברכה,
דרורית מלינרסקי, עו"ד
אין באמור משום המלצה, יעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי.
שלום,
אני נאלץ לחלוק על התשובה שקיבלת שדרוש כאן הליך של הרמת מסך. לא תמיד יש צורך ללכת לכיוון של הרמת מסך ולמרות שמדובר בחברה בע"מ ישנה אפשרות לתבוע באופן אישי את השותף. ישנה שאלה של מה היה תפקידו, האם נשא בתפקיד ניהולי, האם היה רשום כדירקטור, מה היו אחוזי אחזקותיו בחברה ועוד.
בברכה,
גדעון
ג. גולדשטיין ושות', משרד עורכי דין
מדובר במנהל עם החזקה של 50%
בעל זכויות שוות. בכל הפרמטרים שמעל באמון.
אבקש לדעת על תקדימים בנושא
רב תודות
ששון שלום רב,
כמובן שבתי המשפט בוחנים כל מקרה לגופו ולכן צריך לבחון גם את התקדימים שישנם באופן ביקורתי ולהיות מודעים ליתרונותיהם וחסרונותיהם. התקדימים מבוססים בין היתר על "תורת האורגנים" והשליחות שמכוחן ניתן לבסס תביעה אישית נגד אורגן של חברה (מנהל/דירקטור). אגב, אעיר משהו נוסף שלא נאמר עד כה והוא שגם החברה עצמה יכולה להגיש תביעה נגד ה"שותף" שלך לשעבר. צריך לזכור שחברה בע"מ היא אישיות משפטית נפרדת העומדת בפני עצמה ויכולה לתבוע ולהיתבע. הנה דרך נוספת שמייתרת את הצורך בתביעה בה נדרשת "הרמת מסך" על פי סעיף 6 לחוק החברות המתוקן, שבד"כ, אינה דבר פשוט כלל ועיקר.
מקווה שעזרתי. בכל מקרה, רצוי כמובן שתתיעץ עם עורך דין לקבלת הייעוץ המלא שכן הנושא אינו פשוט וכפי שאמרתי, יש לאבחן את התקדימים הקיימים למול המקרה שלך ולבדוק כיצד אפשר להתקדם.
בברכה,
גדעון גולדשטיין, עו"ד
ג. גולדשטיין ושות', משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר