אני סטודנט במכללה ולומד לימודי תעודה,
כאשר נרשמתי חתמתי על כך שאין החזר כספי מהשיעור הראשון,אך הופתעתי לגלות שמהקורס השני ואילך חומר הלימוד והמבחנים הם בשפה האנגלית בלבד שזה לא צוין כלל שנרשמתי ואני לא רואה סיבה שלא אצליח בלימודים בגלל הקושי שלי עם השפה האנגלית,האם אני יכול לדרוש החזר כספי?ואם זה לא יאושר האם יש לי עילה לתביעה או הפרת חוזה?
עוז שלום,
כבכל עסקה ישנה חשיבות מכרעת לחוזה עליו חתמת.
יש לבחון האם בחוזה נאמר או צויין שהלימודים או חלק מהם יהיו בשפה האנגלית בלבד.
דיני החוזים בישראל מטילים על הצדדים חובה לנהוג בתום לב ובדרך מקובלת הן בשלב המשא ומתן לכריתתו של חוזה והן בדרך קיום החוזה. מעבר לכך יתכן ונפלו פגמים בכריתת החוזה בשל טעות ו/או הטעיה.
ככל שבחוזה לא צויין שהלימודים יהיו בשפה האנגלית בלבד, הרי שיתכן שמדובר בהפרה של תנאי יסודי בחוזה.
במקרה של הפרה יסודית, זכאי הצד שנפגע מההפרה להודיע לצד השני על ביטול החוזה ולדרוש את הסעד של ביטול והשבה (כלומר ביטול הלימודים והשבת הכספים ששולמו).
מאחר והעניין מורכב ודורש בדיקה יסודית ומקצועית, מומלץ לפנות לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי מקיף ומעמיק בעניינך.
בברכה,
אבירם גולדשטיין, עו"ד
איפרגן גולדשטיין, משרד עורכי דין.
• אין בתוכן האמור משום המלצה, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
עוז שלום רב
בעת כריתת חוזה על הצדדים לנהוג בתום לב, עוד טרם כריתתו.
יש לבדוק את החוזה לגופו ולראות האם ישנה הפרה יסודית המזכה בביטול או השבה.
אמליץ שתפנה לייעוץ משפטי לצורך בחינת החוזה לפרטיו.
בהצלחה,
דרורית מלינרסקי, משרד עורכי דין
*אין האמור משום המלצה, יעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר