אני בעלת מניות בחברה פרטית והייתי מנכלית ,אך בעלי המניות פיטרו אותי כבר לפני שנה .ועכשיו הם רוצים שאני אחתום על הדוח כספי בטענה שזה על התקופה שאני ניהלתי.גם חייבים לי כסף על שנה משכורות כי לא היה כסף לחברה.האם אני חייבת?
טניה שלום,
מבלי לבדוק את הדברים לעומק, נראה כי יש אמת בטענת החברה, במידה שהועסקת בחברה כמנכ"ל סביר כי יהיה עלייך לחתום על דוחות החברה ככל שהם מתייחסים לתקופה בה שימשת כמנכ"ל (ואולם ממולץ לך לפנות לעו"ד לצורך בדיקת הדברים לאשורם).
בעניין המשכורות שהחברה חייבת לך עבור התקופה בה הועסקת בחברה כמנכ"ל הרי שאין קשר בין הדברים ובמידה שהחברה מסרבת לשלם לך שכר עבודה, באפשרותך להגיש תביעה כנגד החברה בביה"ד לעבודה.
בכל מקרה, מומלץ לפנות לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי בטרם נקיטת פעולה כלשהי.
בברכה,
אבירם גולדשטיין, עו"ד
איפרגן גולדשטיין, משרד עורכי דין.
• אין בתוכן האמור משום המלצה, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
ישנה שאלה האם שימשת גם כדירקטורית בחברה ולא רק כמנכ"לית וכן האם הדו"חות עליהם מבקשים שתחתמי הם נכונים ומדויקים. בכל מקרה אין לחתום כלאחר יד מבלי לבדוק. לגבי המשכורת - האם העובדה שחייבים לך כסף לפי טענתך מוזכרת בדו"חות הכספיים? יכול בהחלט להיות שהם לא ציינו עובדה זאת (ואף לא הפרישו קרן כספית לטובת העניין) ובכך שמבקשים שתאשרי דו"ח שלא כולל הערה על החוב כלפיך, הם מתנערים מהחוב ויחזיקו את חתימתך כראיה נגדך לכך שוויתרת על הסכום שהחברה חייבת לך.
בהצלחה,
גדעון.
ג. גולדשטיין ושות', עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר