חברה המייצרת ומייבאת מוצרי מזון לחיות מחמד החליטה באופן חד צדדי וללא הודעה מראש להפסיק לספק לי סחורה זאת למרות שיש בנינו קשר רציף של 3 שנים, קשר מסחרי הוגן, מוסר תשלומים תקין ואף צמיחה בהיקף הפעילות העיסקית. הסיבה לדברי מנהל המכירות התקשרות בלעדית עם חנות מתחרה.
האם החוק מתיר? האם מגיע לי פיצוי?
איל שלום,
ראשית צריך לבדוק את חוזה ההתקשרות בין הצדדים.
דהיינו האם חוזה ההתקשרות מציין מפורשות משך זמן ההתקשרות, מה קורה אם אחד מצדדי החוזה מפסיק את ההתקשרות, האם ישנה אופציה בחוזה להפסקת ההתקשרות.
לאחר בדיקת הפרמטרים הללו, יהיה באפשרותך לבחון האם ישנה אופציה לקבלת פיצוי.
כבברכה,
דרורית מלינרסקי, משרד עורכי דין.
תודה על התשובה. לא קיים חוזה התקשרות ביני לבין החברה ולמעשה בענף בו אני עוסק אין חוזי התקשרות, ישנה הסכמה בעל פה על עבודה משותפת, זהו הנוהג של כל הספקים בתחום. אני עובד בצורה שוטפת עם החברה הנל 3 שנים תוך עליה ברכישות והעמקת הקשר העיסקי וקידום המוצרים בעידוד הסוכן של אותה חברה. האבסורד הוא כי שבועיים לפני ההודעה החד צדדית קידם הסוכן מלוווה במנהל מכירות מוצר חדש אותו רכשתי והתחלתי למוכרו בחנויותיי.
למרות שהדבר לא מוסדר כראוי בחקיקה, הרי שישנו תקדים ידוע (פסק הדין הידוע "חינאווי") בו נקבעו פרמטרים שונים ומהם עולה כי כאשר ישנה התקשרות ממושכת נוצרים יחסים המקימים לכל אחד מהצדדים זכות לקבל הודעה מוקדמת, כאשר אם לא ניתנת הודעה כזו - ניתן לתבוע פיצוי שווה ערך להודעה כזו.
כאמור קיימת התקשרות בת 3 שנים ובה ניראה בבירור גידול בהתקשרות העיסקית והגדלת נפח הרכישות וביסוס מוצרים רבים. כעט החליטה החברה וללא הודעה מוקדמת או מוסברת . יתרה מזאת נמנעה ממני אספקת סחורה שכבר הוזמנה. לתת בלעדיות לחנות מתחרה בעיר ולמנוע מכירה ל 2 החנויות שלי.
אייל שלום רב,
לאור תשובתך אמליץ לפנות לייעוץ משפטי מקיף.
בהצלחה.
דרורית מלינרסקי, משרד עורכי דין.
תודה רבה על ההתיחסות הרצינית. חג שמח לכולם. אשקול את המשך צעדיי ואפנה להמשך ייעוץ
ייתכן שישנו כאן נושא של תחרות בלתי הוגנת וזאת בנוסף לעילת התביעה על אי מתן הודעה מוקדמת. יש כמובן לבדוק את כל המסמכים לפני שאפשר לתת חוות דעת סופית האם איך וכמה כדאי לתבוע. לעיתים הגשת תביעה, גם אם לא תוביל לקבלת פיצויים - דווקא יכולה להחזיר את הצדדים לשיתוף פעולה אחרי שכל צד הבין שפגע בצד השני.
מקווה שעזרתי
גדעון.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר