לפני כחודשיים פתחתי מכון כושר קטן בפתח תקווה.
רציתי לעבוד עם אשראי ולכן הזמנתי אליי נציג מישראכרט. אותו נציג אמר שעליי לרכוש מכשיר סליקה כדי להתחיל לעבוד, והביא אליי למקום חבר שלו - סוכן מחברת IPAY.
הסוכן הגיע אליי למקום, ומכר לי מכשיר בסכום שלא יכולתי להרשות לעצמי. אני בן 23 ותמים ולכן שילמתי לו, בשמונה צ'קים. אותו סוכן החתים אותי על חוזה ובו באחד הסעיפים מופיע כי אם ארצה לבטל את העסקה עליי לשלם 20% מסך הסכום הכולל! 800+ שקלים.
יום למחרת חבר גילה לי שאפשר לעשות מכשיר סליקה דרך הפלאפון בחינם.
לאחר פחות מ48 שעות התקשרתי לבטל את העסקה, כמובן שהוא ניסה לשכנע אותי, ואף אמר שעליי לשלם 800+ שקלים.
אני אציין שלא קיבלתי שום מוצר! המוצר היה אמור להגיע אליי לאחר שבוע. כך ששום נזק לא נעשה לחברת IPAY. פשוט הגיעו אליי והחתימו אותי על 800 שקלים על כלום!
לאחר מספר דיבורים עם החברה,
יום אחד התקשרה אליי פקידה ואמרה שהם שולחים אליי צ'קים בדואר. ממה שהבנתי הם ויתרו והחליטו לשלוח את הצ'קים.
חיכיתי שהצ'קים יגיעו אך לאחר שבועיים (מ.פ. הצ'ק הראשון) ראיתי שהם הפקידו את הצ'ק הראשון על סך 530 ש"ח.
מיד התקשרתי לבנקאי שלי ובטלתי את הצ'ק הראשון וכמובן את שאר הצ'קים.
החברה התקשרה אליי ואמרה ש"אלה היו הדמי ביטול, ויתרנו לך על 300 שקלים". פשוט בריונים.
לאחר יומיים התקשרו אליי חברת ERN בדרישה לשלם את הצ'ק שבוטל בתוספת עמלה.
אני אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי, סה"כ פתחתי מכון כושר קטן לאימונים אישיים, לא חברה ענקית.
היות וחוק הגנת הצרכן לא חל עלייך במקרה זה, מן הסיבה הפשוטה שאינך "צרכן", כהגדרתו בחוק, יש לבחון היטב את ההסכם עליו חתמת עם החברה ואת יתר הנסיבות, אשר לא פירטת כאן.
בנימה הפרקטית, ממליץ לנסות להסתדר איתם במקום לנהל הליך בבית משפט.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר