בפברואר 2012 פתחתי חשבון בחברה לשרותי מסחר הקרויה USG-CAPITAL , למרות שלחברה משרדים בת"א להבנתי החברה רשומה בחו"ל . לפני כחודשיים בקשתי לסגור את החשבון ולמשוך את הכסף.
לפי תנאי החוזה החברה הייתה אמורה להעביר את הכסף ביום שני בשבוע שלאחר הבקשה.
למרות האמור החברה העבירה את הכסף בנות קטנות ועד עכשיו לא בסיימה את העברתו.
לפי תנאי החוזה אם אני חייב לחברה כסף ומפגר בתשלום אני מחוייב בריבית המקובלת בבנק טפחות על חריגה לא מאושרת או במלים אחרות ב- כ- 15% לשנה.
בחוזה לא כתוב מה קורה אם החברה לא מעבירה את הכסף בזמן.
1. האם ניתן לגזור גזרה שווה ממה שהחברה הייתה מחייבת אותי אם אני הייתי מפגר בתשלומים. כלומר, לחייב את החברה ריבית פיגורים יומית כפי שמקובל בבנק טפחות?
2. בחוזה יש סעיף בלתי מאוזן בצורה קיצונית שקובע שאם אני חייב כספים לחברה היא יכולה לתבוע אותי בבית המשפט המקומי. אבל, אם אני רוצה לתבוע את החברה אני אמור לעשות זאת בבית המשפט בלונדון. האם ניתן לתבוע את החברה בבית המשפט המקומי למרות האמור?
אשר שלום,
אענה לך באופן כללי, מכיוון שעל מנת לענות תשובה מקצועית, עלי לעיין בחוזה:
1. למרות שהחברה היא חברה בינלאומית, אני מניח שהיא פועלת בישראל באמצעות חברה ישראלית, כחברה קשורה, לחברה הבינלאומית.
2. לא אוכל לגזור הנחות לגבי חובות החברה כלפייך בטרם אעיין בחוזה.
3. באופן כללי, יש באפשרותך לתבוע את החברה בבית משפט בישראל.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר