שלום רב,
אני לא יודעת אם הפורום הזה מתאים לשאלה שלי אבל אין לי למי לפנות.
יש לנו עסק עצמאי בגינון וקיבלנו לקוח בהמלצה של מחסן עצים שבו אנחנו קונים חומר. יצרנו קשר עם הלקוח והגענו להצעת מחיר, הוא היה מרוצה מהמחיר שסגרנו וכיוון שהוא עשה רושם של אדם ישר ואותו הבחור ממחסן עצים מבצע לו עבודה באלפי שקלים לא חשדנו לרגע להחתים אותו על הסכם אבל כמובן הוצאנו הזמנת עבודה. בכל מקרה מועד ביצוע העבודה הגיע והצוות התחיל לעבוד. הזמנו מכולת פסולת לפינוי פסולת וכמובן ששילמנו עלייה כי זה מה שסוכם. לאחר יומיים עבודה, צוות הגיע למקום להמשך העבודה והבן אדם פשוט טען שאין לו זמן עבורינו והוא חייב ללכת לעבודה לכן מצידו שהצוות יסתלק מביתו( חובה לציין שלפני שיצאו לכיוון שלו מנהל העבודה התקשר ואמר שהם בדרך, הלקוח אמר שאכן הוא ממתין להם ויודע שהם באין לעבוד). מאחר ולא המשיכו לעבוד בביתו יצרנו קשר עמו למחרת על מנת לקבוע את המשך העבודה, אך התשובה היתה שאינו מעוניין שנמשיך לעבוד שם כי המחיר נראה לו גבוה. לאחר שטענו בפניו שעבדנו שם יומיים וגם הזמנו מכולה והוא חייב לשלם על הימים שכבר בוצע בהם עבודה הוא טען שהוא מוכן לתת 1500 ש"ח וזה נראה לו גם יקר. ורק המכולה עלתה לנו 900 ש"ח.
לפתע הוא הפך לאיש חסר נימוס ופשוט לא מעוניין לדבר.
מה עושים במצב כזה?
אשמח לעזרה, שריתה.
שריתה שלום,
באופן עקרוני תמיד עדיף לערוך חוזים בכתב. ואולם דיני החוזים מאפשרים כריתה של חוזה גם בע"פ או בדרך של התנהגות. בהתאם לפרטים שמסרת אני סבור שככל הנראה תוכלי להוכיח כריתת הסכם.
במידה שאת מחזיקה בראיה בכתב התומכת בגרסתך ומעידה על החוב תוכלי לפנות ישירות להוצאה לפועל לצורך מימוש חובך (בתנאי שסכום החוב נמוך מ-50,000 ש"ח). במידה שאין לך כל ראיה בכתב, תוכלי לפנות לבית המשפט בהגשת תביעה ולנסות להוכיח את טענותייך באמצעות עדים.
בכל אופן אני ממליץ לפנות לייעוץ אצל עו"ד הבקיא בתחום.
בברכה,
עו"ד אבירם גולדשטיין
איפרגן גולדשטיין, משרד עורכי דין
• אין בתוכן האמור משום המלצה, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
האם הזמנת עבודה נחשבת לראיה בכתב? היא הרי לא חתומה כי הלקוח לא חתם (כמה פעמים שביקשתי שיחזיר לי אותה חתומה פשוט אמר שאינו ליד פקס או אינו במשרד). אבל יש לנו עובדים שעבדו בשטח, מחסן עצים שדרכו הגענו אליו וחשבונית של מכולה אשר הוזמנה לצורך העבודות. מצטערת על הבורות, פשוט אני לא ממש הבנתי האם אני יכולה ללכת להוצאה לפועל כפי שציינת או שיש צורך לגשת לבית משפט עם החומר שיש בידי.
תודה שוב!! ו
נ.ב לצורך יעוץ..איזה תחום זה, לאיזה עו"ד לפנות?
תודה רבה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר