שלום,
אני עובדת מזה כ5 חודשים כמזכירה בחברה קטנה. לפני כ3 חודשים קיבלתי מכתב מחברה בסלובקיה לגבי פרסום כלשהו (לא בדיוק התעמקתי במכתב) אני הבנתי שזהו רק עדכון פרטים למשהו שהחברה כבר רשומה על כן מילאתי את הפרטים חתמתי בשמי (כמובן שאינני מורשת חתימה של החברה...) ושמתי חותמת חברה. לפני כחודש קיבלתי חשבונית עבור הפרסום בסך 1000 יורו. פניתי לחברה בטלפון ובמייל לביטול ההרשמה שכן הבנתי שעשיתי טעות, ניסיתי להסביר שלא הבנתי את המכתב ושאני עובדת חדשה, אך לא הועיל והחברה מתעקשת שנשלם את החשבונית ושלחה מכתב מהמחלקה המשפטית שלהם לתשלום. שאלתי היא האם באם יש כאן חוזה משפטי שלא ניתן לבטלו? מה ניתן לעשות? מה הם יכולים לעשות? תודה, נטע
נטע שלום רב,
חוק החברות והפסיקה דנה רבות בסוגיה זו, לרבות חיוב אישי של נציג החברה הנזקים.
פעולה שנעשתה בלא הרשאה של החברה חסרת תוקף כלפי החברה, למעט באם אושררה בדיעבד ע"י החברה או שצד ג' [ לעניין זה חברת הפרסום הסלובקית ] לא ידעה ולא היה עליה לדעת כי הפעולה נעשתה בלא הרשאה.
אינני מכיר את העובדות במקרה שלך על בוריין, אבל אני מניח שהחברה הסלובקית לא ידעה ולא היה עליה לדעת כי הפעולה נעשתה בהעדר הרשאה.
אוסיף כי כיום ישנה אפשרות לחייב את הנציג [ קרי- אותך ] באופן אישי. הן מכוח פקודת הנזיקין, הן מכוח הלכות ביהמ"ש והן מכוח אשם חוזי תורם.
אציין כי נפסק כי חיוב אישי של הנציג יהיה במקרים חריגים מאוד.
באשר לתקיפת ההסכם בעילות החוזיות הקבועות, יש לעיין בחוזה ולבדוק היטב את העובדות לשם כך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר