אני מבוטח בביטוח בחברת כלל, לאחר שנתיים שבם לא נגבו ממני פרמיות, ואני חשבתי שהביטוח בוטל, מסתבר שמשהו נזכר בחברת הביטוח להתחיל לגבות ממני ,וכעת גובים ממני סכום כפול על מנת להחזיר את החוב.
האם זה חוקי? , אני חשבתי שביטוח בוטל וכעת מתברר כי בעצם אני חייב להם כסף שהם לא גבו.
אני בטוח שאם הייתי צריך להשתמש בביטוח בתקופה שלא שלמתי, אז הם בוודאות לא היו משלמים אגורה כי אני לא שילמתי את הפרמיות , ואילו עכשיו שנזכרו לחייב , אני לקוח שבוי שבעצם גם לו רציתי לבטל את הביטוח לא יכלתי כי לא היה חיוב לבטל ...
האם יש מה לעשות ?
שפיר שלום רב,
המקרה שהנך מתאר הינו מקרה קיצוני, במידה וחברת הביטוח "נזכרה" כעת לגבות ממך פרמיות ביטוח עבור שנתיים ובצורה רטרואקטיבית.
ביטוח בחברת ביטוח הינו בהתאם להסכם החוזי אשר נכרת ביניכם, הייתי מציע לעיין בחוזה ולבחון את לשונו.
במידה והסתיימה תקופת הביטוח ו/או סוכם בינך לבין חברת הביטוח כי הביטוח יסתיים, הרי שאין באפשרות חברת הביטוח לגבות ממך תשלום בניגוד למוסכם ביניכם.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר