יש לי חבר שיש לו חברה בע"מ . החבר מבקש ממני הלוואה אישית לטובת העסק שפתח לאחרונה, למשך כ 30 יום.
הוא מוכן לתת לי ציק אישי שלו כביטחון להחזר הלוואה+ריבית של 8 % לשנה. האם זה מספיק? האם כדאי לי לבקש גם אופציה לקבלת/שעבוד מניות של החברה שלו במידה ולא יחזיר את החוב ? החברה שלו מאד מעניינת אותי גם כמשקיע פוטנציאלי ?האם ישנם בטוחות נוספות שרצוי לדרוש . אודה לתשובה מהירה.
שלום לך יניב ותודה על פנייתך;
בהיעדר נתונים על חוסן פיננסי של חברה בע"מ או של בעל מניות שלה, שיק אישי של בעל המניות ייחשב כביטחון טוב יותר משיק של החברה.
הרעיון של "אופציה" כפי שתיארת אותו נראה מעניין על פניו, אלא שהניסיון העסקי מלמד שאם חברך לא יעמוד בתנאי ההלוואה, מניה של החברה שלו עשויה שלא להיות שווה הרבה..
לשאלתך לגבי בטוחות נוספות, כמובן שערבות בנקאית אוטונומית הנה הבטוחה האולטימטיבית, הגם שבנסיבות העניין העולות משאלתך, לא נראה כי יהיה זה ריאלי לצפות לבטוחה כזו.
מקווה שהייתי לך לעזר.
בברכה,
עו"ד רון מיור
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר