אמי פתחה לפני כ-30 שנה קופות גמל לשתי נכדותיה - בנותי. קופות הגמל היו על שם אמי, כאשר בסעיף מותב/יורש רשום שם ותעודת זהות של הנכדה.
אמי נפטרה לפני 3 חודשים. כאשר הגענו עם צו הירושה לבנק, נאמר לי שהנכדות צריכות לקבוע פגישה, להגיע עם ת.ז. ולחתום על טפסים. וכך נעשה.
נכדה מס' 1 קבלה את הכסף, ונכדה מס' 2 לא קבלה. אין סוף פגישות, שיחות, פניות, עד לרגע זה אין לי שום תשובה למה! מורחים אותי כל פעם ללא תוצאות. התשובה האחרונה שקבלתי היתה שהקרן הועברה ל"פסגות" לפני מספר שנים, ועלי לפנות אליהם. אמי שלמה עד יומה האחרון לבנק - אני לא רואה שום הצדקה לפנות לגורם אחר. מה אני יכולה לעשות? לתבוע את הבנק? לפנות לתקשורת?
תודה מראש על יעוץ.
מרים שלום,
התנהלות מול גופם גדולים ידועה בתקלות מסוג זה ולרוב הן אינן מוסברות כעניין של מדיניות. לא ברורה גם ההפליה כביכול בין נכדה אחת לאחרת בהנחה שהן היו באותו מסלול...
לצערי אני לא יודעתא ת הפרטים כדי להגיד לך למי לפנות ואם יש עילת תביעה נגד מי. יכול להיות שמכתב אחד לגורמים הנכונים עם הפניה גם לגורמי הפיקוח, כדי לפתור את הבעיה.
את מוזמנת לתת יותר פרטים או לפנות לייעוץ פרטני.
בברכה,
קרן בק פוגל, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר