לפני 4 שנים התחלתי לעבוד עם אבי בעסק שיש לו 3 שותפים.הצהרת הכוונות הייתה שהעסק צריך לעבור בירושה כי אבי בן 70 .לאחרונה ניקלעתי לסכסוך עם אחד השותפים שדורש לפטר אותי.העברת מניות עדיין לא בוצעה ולא נחתמה בין 3 השותפים.האם הצהרת הכוונות הראשונית היינה למעשה הודעה בהסכמה שבעלפה להסכמת הכוונות שאני היורש למרות שלא נחתם הסכם העברת מניות?והאם אפשר לפטר אותי לאחר הצהרת הכוונות של אבי בידיעת השותפים.חשוב!לא עשיתי דבר וחצי דבר שהעסק יפגע והסיכסוך הוא אגו נפוח של אחד השותפים.אכן פוטרתי מהעבודה בהחלטת השותפים וכמובן ללא הסכמת אבי.מה עלי לעשות ואם יש מה לעשות?
אריה שלום,
כעיקרון, במידה שמדובר בחברה בע"מ ואביך הינו אחד מבעלי המניות. באפשרותו להעביר לך את המניות שבבעלותו.
בעל מניות לא חייב להיות עובד של החברה ויכול להחזיק מניות מבלי לעבוד בחברה.
בעלי המניות רשאים לערוך הסכמים שונים שקובעים זכויות קדימה ו/או זכות סירוב ראשונה למקרים מסויימים.
לכן לא ניתן לדעת מהם זכויותך וחובותך בחברה מבלי לעיין במסמכי החברה.
לעניין העסקה ומינוי של בעלי תפקידים, הרי שהסמכות נתונה למי שהוסמך לכך במסמכי ההתאגדות.
באופן עקרוני בעלי המניות רשאים לקבוע בתקנון החברה זכויות וחובות של בעלי מניות דרכי ניהול החברה וכיו"ב. את התקנון ניתן לשנות בהתאם לכללים שנקבעו לעניין שינוי.
כעיקרון יש לדווח לרשם החברות על כל שינוי תוך 14 יום ממועד השינוי
ולא ניתן להחליט על שינוי שפוגע בסוג מסויים של בעלי מניות ללא אישור האסיפה של אותו סוג בעלי מניות.
לצורך מתן תשובה ברורה לשאלותך יש לבחון את העניין בדקדקנות רבה באופן מקיף.
לאור מורכבות העניין אני ממליץ לך לפנות לעו"ד הבקיא בתחום לצורך קבלת ייעוץ מקיף בעניינך.
בברכה
עו"ד אבירם גולדשטיין
איפרגן גולדשטיין, משרד עו"ד.
• אין בתוכן האמור משום המלצה, חוות דעת משפטית, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
לעניין מינוי בעלי תפקידים .הסמכות נתונה למי שהוסמך לכך במסמכי ההתאגדות. למה הכוונה?להסכם בין בעלי המניות?אודה לך אם תסביר לי.
אריה שלום,
כעיקרון, במצב דברים רגיל, בעלי המניות הינם בעלי הסמכות למנות דירקטורים (בחברות פרטיות קטנות בד"כ בעלי המניות ממנים עצמם לדירקטורים ו/או ממנים דירקטור מטעמם), הדירקטור/ים בד"כ ממנים את המנכ"ל והעובדים בחברה.
בעלי המניות רשאים לסכם בינהם הסדרים שונים ומגוונים.
המסמך העיקרי שמסדיר את היחסים בין בעלי המניות לחברה ובינם לבין עצמם הוא תקנון החברה. בנוסף לתקנון רשאים בעלי המניות לערוך הסכמים נוספים בינם לבין עצמם ו/או בינם לבין החברה.
ככה שהמסמך הרלבנטי מכל הוא תקנון החברה, בו בד"כ קובעים כללים לגבי יתר ההסכמים ולגבי האופן בו ניתן לשנות את התקנון, מי הם בעלי התפקידים בחברה ומי מוסמך למה.
בברכה
עו"ד יהודה איפרגן
איפרגן גולדשטיין, משרד עו"ד
• אין בתוכן האמור משום המלצה, חוות דעת משפטית, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר