1 כשמקימים חברה פרטית בע"מ סטארט אפ. יש נניח את המייסדים הראשונים שהם דירקטורים ומקימי החברה. כשהחברה (פרטית) מגייסת סכום כסף מאנג'לים נכנסים בעלי מניות שתמורת כסף מקבלים חלק בחברה. ברצוני לדעת אם לחברי המניות (שמופיעים בנסך) האלה יש אחריות משפטית בחברה? האם בהרמת מסך ניתן לתבוע בעלי מניות שקיבלו אחוזים בחברה בנוסף למייסדים. הרי הם לא היו בתפקידי מפתח. הם רק באו והשקיעו בחברה. האם כל אנג'ל שמשקיע בחברה ומקבל בה אחוזים חשוף לתביעה. במידה למשל והחברה מקבלת קנס של מליון שקל. או חייבת כסף לנושים (פרט לבנק בו המסיידים חתומים אישית – האם גם לבנק מותר לפנות לבעלי המניות) האם התובעים יכולים לתבוע אפילו מישהו שרק השקיע כסף בחברה קיבל אחוזים ולא היה מעורב בפעילות שלה?
2 לפני שלוש שנים הקימו אנוכי ירון ואפי (חברים טובים מאוד) סטארטאפ (חברה בע"מ) בו עבדנו ללא שכר או תמורה (סטארט אפ). לאחר שנה עזבתי עזב את החברה והספקתי מעורבות. נותרתי דיקרטור בחברה ובעל מניות כולל ערבות בבנק. החברה שינתה כיוון פעילות וכבר שנתיים לא עוסקת בתחום המקורי. והמניות שלי גדול מפריעות לה. מכיוון שאנו ביחסים טובים הסכמתי למכור את החלק שלי. ברצוני להעביר את כל המניות שלי תמורת תשלום וולוותר על מעמד מייסד ודירקטור וכדומה. מכיוון שאני לא מעורב בחברה ולא יודע מה קורה שם (מכל הבחינות). אני לא רוצה שום חבות משפטית או הפתעות בעתיד. האם ברגע שאעביר את כל המניות שמי יימחק מרשם החברות כדיקרטור ולא תהיה עליי חבות משפטית יותר( לדוגמא, פעם קיבלתי מכתב מביטוח לאומי שעובדת לא שולם עבורה ביטוח לאומי. איך ומדוע איך הם הגיעו אליי?) האם אחרי שאמכור את כל המניות ואגרע מהדירקטוריון לא אופיע יותר ברישומי המדינה בכל המשרדים. או שלא ניתן למחוק מייסד גם אם הוא עוזב
3 על מנת שישאר לי טעם טוב. ביקשתי אופציות בחברה. אני לא רוצה מניות חברה כי אני לא רוצה שתהיה עלי שום חבות משפטית.
האם זה נכון לחשוב ככה? המניות שלי הן מניות מייסד. האם יש הבדל בין מניות כאלה למי שעכשיו בא וקנה 20 אחוזים בחברה
בשורה התחתונה. בגלל שאני לא מעורב בחברה יותר. אני לא רוצה שתהיה עליי חבות משפטית. לא רוצה להופיע כמייסד בנסך החברה, כדירקטור וכדומה.
אני הולך לקראת החברים שלי ומנסה לעזור להם. הם הלכו בכלל למקום אחר כשאני בכלל לא הייתי מעורב בו. אני תוהה אם כדאי לי לקבל בנוסף לתשלום אופציות (אם כן איזה סוג) או להשאיר לי קצת ממניות שעדיין יגרמו לי להיות צד משפטי בחברה . האם ניתן להשאיר מניות מייסד. אך להגרע מרשימת המייסדים, דירקטור וכדומה במשרדי ממשלה או שאני חייב להפטר מכל המניות שלי בשביל זה? המטרה שלי שאני לא רוצה שום חבות משפטית בחברה הזו. במיוחד בגלל שאני לא מעורב בה. לכן אופציות נשמע לי סביר. כי הן לא מחייבות אותי בכלום. בקיצור מה הפתרון הכי טוב מבחינתי. מחיקת כל סיכון או חבות משפטית ועדיין להשאר עם משהו ביד שלא יגרום לי להיות צד משפטי בחברה.
תודה
התשובות לשאלותיך אינן יכולות להינתן ביעוץ אינטרנטי אלא ביעוץ פרטני
יש לעיין במסמכי החברה ולדעת יותר פרטים על מנת לתת תשובה חד משמעית מה גם שיש לערוך מספר מסמכים במסגרת העסקאות שאתה מתאר שיכללו בתוכם חלק מהתשובות לשאלותיך
לשירותך
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר