שלום,
חתמתי על חוזה עם הגן בפבואר 2011. בחוזה מופיע סעיף שיהיה עלי לשלם תוספת במקרה של עליה בשכר המינימום. ביולי אכן היתה עליה אבל בעלי הגן ביקשו את התשלום הנוסף רק באפריל 2012. האם על פי חוק עלי לשלם?או שכיוון שביקשו באיחור אני יכולה לא לשלם? כמובן שהיה פה חוסר תום לב מצידם.הם דחו את הבקשה לתוספת תשלום עד שיסימו את חתימת החוזים לשנת 2013.
תודה רבה,
לימור
לימור שלום רב,
קשה לי לתת תשובה ללא מכלול הפרטים אבל אנסה. אני מבינה שבחוזה שביניכם יש תנאי על פיו יעלה גובה התשלום בשל עליה בשכר המינימום במשק. לכן אם כך את מחויבת בעליה מהמועד עליו קובע החוזה. העובדה שהם ביקשו את התשלום באיחור לא אמורה לשנות את חובתך על פי החוזה, אלא אם כן בשל האיחור נגרם לך נזק. בדרך כלל איחור בתשלום מאפשר לך להחזיק בכסף ולהנות ממנו ומהריבית ולכן אין לך כל טענה. אם הדחייה היא ארוכה מאוד, תוכלי לטעון כי תשלום חד פעמי גדול קשה לך לעמוד בו ואולי לדרוש חלוקה לתשלומים.
כמובן שאם העובדות הן שונות, זה יכול להפוך את התמונה לחלוטין.
בברכה,
קרן בק פוגל, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר