שלום הייתי רוצה לקבל התייחסות למקרה הבא
קיבלתי מכתב מאורנג' המעיד כי יש באפשרותם להעלות מחירים בהתאם לשינויים במדד המחירים לצרכן (כולל ירקות ופירות) כפי שמופיע בפסקה שהם הדגישו לי במכתב הלקוח מהחוזה.
הנושא בדיון הוא תוכנית הסמס אשר חתמתי עליה הכוללת תשלום חודשי של 18.96 שח לחודש פלוס מע"מ בתעריף של 12 אגורות להודעה לכל הודעת סמס.
התוכנית אשר הם מעדכנים כעת תהיה בתשלום של כ 30 שח לחודש עבור התוכנית בתעריף של 15 אגורות להודעה.
לפי בדיקתי את עליית המחירים לצרכן כפי שמפורסם באתר הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מצויין כי (ציטוט):
מדד המחירים לצרכן עלה ב
3.9 אחוזים בשנת 2009 (דצמבר 2009 לעומת דצמבר 2008 ).
כפי שניתן לראות:
תוכנית התעריפים החדשה הועלתה בכ 50% (מ 20 ל 30 ש"ח)
כמו כן עלות הודעה בודדת עלה ב 25% ממחיר של 12 אגורות ל 15 אגורות להודעה.
נראה כי אורנג' מעלים מחירים הרבה מעבר להצמדה לעליית המדד שהיא כאמור 3.9% בלבד.
האם אני מפספס כאן משהו? האם באמת מותר להם לעשות את זה?
התשובה של נציגת אורנג' לפנייתי הייתה:
"אבקש להסביר, כי במהלך השנה התרחשו מספר מהלכים, אשר הובילו לשחיקת תעריפי הסלולר בשיעור של כ- 10% והשפיעו באופן משמעותי על הכנסות החברה.
לפיכך, ביום 19/12/2009 בוצע בחברתנו עדכון תעריפים מתוך רצון להמשיך ולהעניק ללקוחותינו שירות איכותי. יודגש, כי עדכון התעריפים בוצע לפי חוק ובהתאם לרשום בהסכם ההתקשרות.
שלום רב,
רצוי לבחון את העניין לעומק.
יש לקרוא את החוזה על כל יתר סעיפיו ולראות האם קיים סעיף המאפשר לחברה לעשות זאת.
תשובת החברה אינה ברורה, שכן שחיקת התעריפים והשפעתם על החברה לא צריכה לעניין אותך או את יתר הלקוחות. אם קיים הסכם מסויים עליהם לקיים את חלקם בהסכם ולתת את השירותים עליהם התחייבו במחיר לו התחייבו גם אם החברה תפסיד מזה.
חשוב מאוד לבחון את העניין ברצינות ואף מומלץ לקבל ייעוץ מעמיק מעו"ד בסוגיה.
במידה שהחברה למעשה גובה כספים מעבר למותר. יתכן כי תוכל להגיש תובענה ייצוגית כנגד החברה.
בתובענה מסוג זה ישנו יחיד אשר תובע בשם כל לקוחות החברה שנפגעו מההפרה (כך שתביעה ייצוגית עשויה להיות על מיליוני ועשרות מיליוני שקלים).
לא מזמן העלתי לאתר מאמר קצר בנושא. ניתן לקרוא את המאמר גם באתר המשרד .
בברכה
עו"ד אבירם גולדשטיין
איפרגן גולדשטיין, משרד עו"ד.
• אין בתוכן האמור משום המלצה, חוות דעת משפטית, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר