שלום רב,
יש לי שאלה חשובה מאוד
התחלתי לעבוד בחברה לפני כשנה וחצי תנאי העסקה היו כדלהלן -
4000 ש"ח שכר בסיס + 250 ש"ח על כל עסקה, כך היה שנה וחצי.
היה לפעמים מצב שקיבלתי עמלה על עיסקה כחודשיים או שלושה אחרי שהחתמתי אותם על טפסים.
(לא אפרט במה העבודה אך העמלה החד פעמית התווספה לבסיס והייתי צריכה שיהיו לי כ18 עיסקות ומשכורתי היתה בערך 8500 ש"ח)
אתמול הודיע המנהל שהוא מבטל את משכורת הבסיס - מחלק את הבסיס ל-18 ומוסיף 250 ש"ח בסה"כ 470 ש"ח לעיסקה. אם אביא 18 לקוחות תהייה לי משכורת של 8000 ש"ח בערך.
זה יחול מינואר.
לשאלתי כמה אקבל למשל ללקוח של חודשים שעברו הוא אמר שהוא יתן לי 250 ש"ח כי 4000 ש"ח הוא שילם לי בעבר ורק ללקוחות מינואר הוא יתן 470.
מכך יוצא שמשכורתי החודש תהייה 4500 והוא יתן לי מפרעה של עוד 3500 ש"ח ואני אשאר חייבת לו והוא יוריד לי את סכום המפרעה שהוא נותן לי.
להערכתו הוא יצטרך לתת לי מפרעה 3-4 חודשים עד שיתחיל לתת ללקוחות ינואר 470 ש"ח.
האם הוא יכול לעשות את זה? האם זה לא הרעת התנאים?
האם במצב שכזה אפשר להתפטר וזה יצטרך לתת פיצויים?
אני חייבת לציין שאין לי הסכם עבודה כתוב אלא הכל בע"פ.
אשמח לקבל תשובה.
תודה
טלי שלום,
לא כלכך הבנתי את ההבדלים בין הההסדר החדש להסדר הישן, ואולם אם בסופו של דבר שכרך נפגע והופחת כתוצאה מההסדר החדש הרי שמדובר בהרעת תנאים.
דיני העבודה קובעים שכאשר קיימת הרעת תנאים יכול העובד להתפטר כדין מפוטר.
זאת ועוד עלייך להודיע למעסיקך בכתב שאינך מסכימה לסידור החדש ולשמור העתק של המכתב (למקרה שהדבר יגע לפתחו של בית הדין).
כמו כן, אם אין חוזה עבודה כתוב הרי שחובה על המעסיק למסור לעובד הודעה המפרטת את תנאי העסקתו.
למידע נוסף אני מציע לך להפנות את שאלותייך לפורום דיני עבודה.
ואף רצוי לפנות לייעוץ אצל עו"ד בכדי לקבל מידע פרטני בעניינך.
בברכה
עו"ד אבירם גולדשטיין
איפרגן גולדשטיין, משרד עו"ד.
• אין בתוכן האמור משום המלצה, חוות דעת משפטית, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר