שלום רב,
לפני מספר חודשים נרשמתי לאתר הכרויות חינמי, מאז שנרשמתי אני מקבל כ 9 הודעות ביום לגבי פעילות בפרופיל שלי, כלומר צופים בפרופיל שלי, שלחו לי הודעה במערכת הדואר של האתר וכו..
פניתי לבעלי האתר מעמוד צור קשר שיש באתר ובקשתי לא לשלוח לי הודעות אלו שוב, תגובתם הייתה שבאפשרותי לשלוט בהודעות אלה בהגדרות של הפרופיל שלי באתר, כלומר שאני אכנס לפרופיל ואבטל את אפשרות קבלת הודעות דואר אלקטרוני לגבי פעילות הפרופיל שלי באתר.
אני מעוניין שהם יעשו את זה, למה אני צריך לעשות את זה ?
כבר פניתי אליהם שלוש פעמים ומה שהם מציאים לי זה לבצע זאת באופן עצמאי כמו שהזכרתי בכתוב למעלה. בנוסף הם הציעו לי לבצע הקפאת פרופיל במידה ואינני רוצה להמשיך להיות חבר באתר.
בתחתית ההודעות שהם שולחים רשום שניתן לבטל את קבלת ההתראות על ידי כניסה לעמוד הגדרות וביטול אפשרות קבלת הודעות דואר מהאתר לגבי פעילות הפרופיל.
בקיצור אני רוצה לתבוע אותם על זה שהם לא מפסיקים לשלוח לי הודעות דואר אלקטרוני למרות שבקשתי מספר פעמים האם יש לי פה case לעניין הזה ?
תודה רבה, ליאור.
ליאור שלום,
אני מבין מדברך כי באפשרותך לבטל את קבלת ההודעות באמצעות כניסה לעמוד ההגדרות.
אם כן, רצוי לעשות זאת ובכך לסיים את העניין.
במידה שאינך מצליח לבטל, מאחר שלא מדובר באתר שהתחיל לשלוח הודעות באופן אקראי, אלא במצב בו נרשמת לאתר והסכמת לקבל הודעות ועתה הנך מעוניין שלא לקבלם עוד.
רצוי שתפנה לאתר בכתב בדואר רשום עם אישור מסירה ו/או באמצעות פקס עם אישור מסירה, וכן בדואר אלקטרוני עם אישור על מסירה (ככה שבמידה שתתבע את האתר תהיה לך הוכחה שביקשת לבטל את השירות).
במידה שהמכתב לא יעזור, באפשרותך לתבוע את החברה המפעילה את האתר בבית המשפט לתביעות קטנות. (כידוע לי ניתן לקבל עד 1,000 ש"ח בגין כל הודעת פרסומת). את התביעה ניתןלהגיש על טופס סטנדרטי אותו ניתן לקבל במזכירות ביהמ"ש.
בברכה
עו"ד אבירם גולדשטיין
איפרגן גולדשטיין, משרד עו"ד.
• אין בתוכן האמור משום המלצה, חוות דעת משפטית, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
אני יודע שאני יכול לבצע זאת באופן עצמאי על ידי כניסה לפרופיל, אבל אני רוצה שהם יעשו זאת, הם טוענים שאני צריך לעשות זאת מהסיבה שאני פונה אליהם בצור קשר אני לא מזוהה כי אני לא מחובר אז הם לא יכולים לאמת את הבקשה ולכן אני צריך לבצע Login וזא לעדכן זאת לבד ואו לפנו אליהם בבקשה זו כשאני Login.
לדעתי הם עוברים על החוק, אם אני טועה ואני אתבע אותם אז ייתכן ואני אפסיד בסופו של דבר ?
מה דעתך מבחינה חוקית, אפילו שאני יכול לבצע זאת לבד על ידי כניסה לפרופיל ?
תודה שוב.
ליאור שוב שלום,
ככל הידוע לי החוק רק דורש הודעה לפיה אינך מעוניין לקבל את המיילים שלהם ואינו עוסק בדרך ההודעה.
בכל תביעה קיים יסוד של תום לב, והתעלמות מבקשתם לבטל דרך כניסה לפרופיל, גם אם אין עליך חובה חוקית שכזו, עלולה להוות סוג של חוסר תום לב.
ובאשר לשאלתך, בכל משפט קיים סיכון כי ביהמ"ש יחייב את הצד שהפסיד לשאת בהוצאות המשפט של הצד השני. לכן רצוי לשקול את הסיכויים לפני שפונים לביהמ"ש.
יתכן ותוכל לקבל תשובה מפורטת וברורה יותר בפורום צרכנות ותביעות קטנות שמנהליו מתמחים בתחום(הפורום הנ"ל נועד לתת מענה בעיקר לשאלות בנושאים הקשורים לדיני חברות).
כמו כן, לפני כל תביעה לביהמ"ש רצוי להוועץ עם עו"ד לגופו של עניין.
מקווה שהייתי לעזר,
בברכה
עו"ד אבירם גולדשטיין
איפרגן גולדשטיין, משרד עו"ד.
• אין בתוכן האמור משום המלצה, חוות דעת משפטית, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי; ואין להסתמך על האמור.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר