רשומה על שמו. הוא קנה אותה לפני יותר מחמישים שנה ושלם עבורה הכל אבל לא בצע את תהליך ההעברה (או שבצע חלק ממנו). אני לא יודע מה מצב הדירה ובקשתי מעורך דין לטפל בהעברתה על שם אבי (או על שם יורשיו שהם אני, אמי ואחי).
העורך דין שלח לי מסמך יפוי כח לחתום עליו.
בנוסף רציתי שאותו עו"ד יבדוק האם יש לאבי חשבונות נוספים שלא ידוע לי עליהם (זה מאוד סביר).
השאלה שלי האם מסמך זה הוא מסמך תקין או שהעורך דין יכול לנצלו לטובתו נגדי (כמו לגבות כסף ולא לתת לי או לגבות שכר טירחה ענקי)? האם עלי להגביל את העורך דין בפעולותיו?
בראש המסמך מצוין שאני ממנה את העורך דין לטפל בעזבון של אבא שלי.
אנימ לא יודע איך לצרף את המסמך (זה קובץ PDF) אבל מופיע בו סעיפים שאני מייפה את כוחו של העו"ד לעשות דברים כאלו:
1. לגבות את סכום התביעה או כל סכום אחר בכל אחגדמהענינים הנ"ל לרבות הוצאות בית-משפט ושכר טירחת עו"ד, לקבל בשמי כל סכום או חפץ ולתת קבלות ושחרורים כפי שבא כוחי ימצא לנכון ולמתאים.
2. להוציא לפועל כל פסק דין או החלטה או צו לדרוש צווי מכירה או פקודות מאסר ולעשות את כל הפעולות המותרות על פי חוק ההוצאה לפועל.
3. לנקוט בכל הפעולות ולחתום על כל כתב או מסמך בלי יוצא מן הכלל אשר בא כוחי ימצא לנכון בכל ענין הנובע מהענין הנ"ל.
אמרו לי שלא חותמים על יפוי כח ללא חוזה התקשרויות. מה זה חוזה התקשרויות?
(יש לציין שעורך דין זה טיפל כמה פעמים בעניני ותמיד עשה זאת לשביעות רצוני וגם היה הוגן כלפי בכל, אבל אני רוצה להיות בטוח מכל הכוונים).
יש לקרוא את המסמך שחתמת ולראות האם מחייב, מה מחייב ועוד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ורו"ח גלעד פינקלשטיין 053-6247704
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר