שלום,
יש לי כמה שאלות מאוד חשובות שאני חייב עזרה לגביהם.
שמי אביאל
1.תבעתי אדם שהיה חייב לי כסף ע"ס 110,000 ש"ח העו"ד החתים אותי על חוזה של שכר טרחה 15% + מע"מ קודם כל האם זה חוקי כי לפי מה שקראתי מותר לו לקחת רק 13% + מע"מ ולא 15% (התביעה נפסקה בפסק דין ולכן 13%)?
2. זכינו בתביעה אבל אותו לקוח עשה איחוד תיקים והוא שילם 130 ש"ח בחודש והפסיק אחרי תקופה של שנתיים לא קיבלתי מהם שקל ובנוסף העו"ד שלי לקח לי את ה 15% דרך תביעה אחרת שזכיתי בה ב25,000 ש"ח (נזקי גוף) האם מותר לו לקחת ממני את הכסף על שכר הטרחה לתביעה של ה 110,000 ש"ח אפילו שלא קיבלתי שקל מהתביעה? העו"ד החתים אותי שמרגע התביעה תוך 48 יום אני צריך לשלם לו את ה 15% בלי קשר להאם אני אקבל את הכסף או לא, האם הוא יכול להחתים אותי על מסמך כזה? האם המסמך חוקי?
אני חייב עזרה מדובר על 50,000 ש"ח שהוא לקח ממני במהלך התקופה?
תודה רבה רבה...
שלום רב,
הפורום הנ"ל אינו מתאים לשאלות מסוג זה.
בכלליות, הסכם שכ"ט כמו כל הסכם אחר יכול להכיל את כל מה שהסכימו עליו הצדדים.
לגבי אותם 13% הם מתייחסים לנושא אחר לחלוטין ולא לעניין הוצאה לפועל/הליכי משפט שאינם נזקי גוף.
תבדוק היטב את כל הסכמי שכר הטרחה וראה האם ניתן היה לגבות שכ"ט מכל תיק ומהו המנגנון לשם כך.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר