שלום רב,
אבי הוא מהמר כפייתי וניהל עסק כושל במשך שנים והסתמך על הלוואת כדי להשאיר אותו בחיים - עכשיו הוא בחובות עמוקים לבנק ומלווים בריבית ועסקים שונים.
העניין הוא שבמשך השנים הוא ביקש ממני לחתום על דברים והטעה אותי לגבי התוכן שאני חותם עליו - בבנק, לבית עסק ולמלווה בריבית - כל פעם ערפל את הפרטים כך שנראה שזה רק תהליך שגרתי לנהל איזשהו ממון שניתן לי בירושה. באיזשהו שלב אפילו נתתי לו את הסכום כדי שיוכל לסגור את העסק ויתחיל מחדש והוא השתמש בעובדה זו כדי "לעבוד" עלי ולהחתים אותי על עוד ערבות.
אני יודע שזה לא משנה מבחינת החוק וזאת החתימה שלי על המסמכים - אך בחלק מהזמן הזה אבי היה עו"ד מורשה וכביכול ייעץ לי בנושא המסמך - ייעוץ שקרי.
עורך דין מאוד מוכר מגן על אבי בתיק וגם עלי לעתה אך היו לי כמה שאלות כי אני פשוט לא סומך לא על אבי ולא על העורך שאני בקושי מכיר (בסך הכל עם הבנק, המלווה והעסק הערבויות מגיעות ליותר מ-2 מליון שקלים) -
1. אין לי כסף - החודש יצאתי ממינוס ממושך בבנק ואני מרוויח 5500 ש"ח בחודש - מה הדבר הכי נורא שיכול לקרות לי? באמת - פשיטת רגל מה שלא יהיה - אין לי שום נסיון או נגיעה בתחום.
2. האם עלי לקחת עורך דין לעצמי ולהפריד את עצמי מאבי? העורך שלקח מאוד נחשב ובגלל טובה משפחתית עובד בחינם - אבל האם הוא יכול להעמיד את האינטרסים של אבי מעלי ו"להעלים" ממני מידע או לדאוג שאני אשלם על חובות אבי?
3. הוצא נגדי צו הוצאה לפועל אך הוגשה התנגדות בשמי - כרגע אין לי צו עיקוב יציאה מהארץ - בעקרון התכנון המקורי שלי היה ללמוד באיטליה והכל נעצר בגלל הסיפור הזה - יש סיכוי שאוכל לקבל מחבר טוב סכום מכובד של כסף ואפילו אולי עוד להירשם ללימודים - כך הנושים לא יוכלו לאיים על אבי בכך שיפגעו בי כי אני ערב (אני יודע שזה מהלך שפל אבל אולי אין לי ברירה) - האם זה יחשב לעבירה פלילית אם אטוס ללמוד השנה עכשיו שהוציאו נגדי את הצו?
מצטער אם הגזמתי באורך המכתב אך כפי שוודאי ברור כל העניין הגיע לי בהפתעה גמורה ואני פשוט לא יודע מה לעשות.
בתודה מראש,
שמוליק.
ניכר להבחין כי הינך במצוקה.
אמליץ בחום לנתק מגע מעו״ד של אביך על מנת להיות עצמאי בהליכים כנגדך, וזאת לאור ריבוי הטענות כלפי אביך.
במידה והסכומים של חובותיך גבוהים עדיפה הדרך לפטור אותך מחובות אילו דרך הליך של פשיטת רגל. ובמסגרת הנ״ל להציע לנושים שלך הסדר פשרה בטרם הכרזתך כפושט רגל.
רק אני בדרך! זו תוכל להתנהל בחופשיות בעתיד.
לעניין יציאת לאיטליה. כל עוד לא הוטלה עליך הצו האוסר יציאה, הינך רשאי לצאת מן הארץ, אבל להערכתי לא תוכל לחזור לארץ ללא מעצר בגין צווי מאסר בהמשך.
להמשיך ייעוץ תוכל ליצור עימי קשר.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר