יש לי שני שאלות 1) בתאריך 10/05/2012 מסתיימם לי חוזה השכירות, וכעת בעלת השירה מראה את הדירה לדירים שמעוניינים, בעלת הדירה התקשרה אלי בתאריך 17/04/2012 ואמרה כי השכירה את הדירה. שאחתי היא : מתי על המשכיר להודיע על פינוי המושכר ? מהו הזמן המימנלי שמגיע לי לקבל הודעה על כך? פשוט אני עדיין לא מוצאת דירה ?
2) בתקופת החורף התמלא בתי בעובש רציני , ואני הייתי לקראת סיום ההריון וביקשתי מבעלת הדירה לטפל בנושא והיא סרבה לאחר מכן נולדה בתי וחלתה באסמה עקב העובש הכבד לכן נאלצתי להביא בעל מקצוע על חשבוני לטפל בנושא, האם ניתן לתבוע אותה על כך ?
תודה רבה על תגובתיכם -דחוף לי נורא הנושא
1. תקראי את החוזה בו צריך להיות מסוכם מועד בו על הצדדים להודיע.
2. אם לא רשום ולא פנית אליה, אזי היא רשאית בהחלט להודיע לך כחודש לפני תום החוזה, הכל כאמור בכפוף למסוכם בחוזה ולשיחות שנוהלו בין השוכר למשכיר.
3. יש להפריד שני דברים:
א. השבת הכספים אשר שולמו בגין הטיפול בעובש, את רשאית לדרוש את כספך.
ב. בנוגע לנזק שנגרם לבתך, הרי שעלייך להוכיח כי האסטמה אכן נוצרה עקב העובש, האמור ניתן להוכיח רק באמצעות חוו"ד רפואית. קחי בחשבון כי חוו"ד עולה אלפי שקלים ולהוכיח את הקשר בין השניים אינו פשוט, תבדקי האם שווה לך ההשקעה.
בהצלחה!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר