שלום,
אני בעלת רכב נכה ויש לי חוב להוצל"פ.
הגיעה אליי הודעה מהוצל"פ שהרכב שלי עוקל ברישום במשרד הרישוי (כלומר שאני לא אוכל למכור אותו) וזה לא מפריע לי כרגע כי
מסיבותיי שלי, אני מעדיפה לפעול רק אם הזוכה יגיש בקשה לתפיסת הרכב לראש ההוצל"פ ואז אגיש התנגדות.
כעת, אני אתקשר כל שבועיים למרכז המידע של הוצל"פ לבדוק אם הוגשה בקשה לתפיסה ואם תוגש אז אפעל.
שאלותיי:
1. האם יכולים לעקל לי את הרכב ללא הגשת בקשה לראש הוצל"פ לתפיסת הרכב?
2. כשתוגש הבקשה לתפיסה, כמה זמן בד"כ ייקח עד שהיא תאושר? מיידית? ימים אחדים? שבועות? כי אני צריכה לדעת אם אספיק להיערך.
3. האם כשאתקשר למרכז המידע של הוצל"פ יודיעו לי אם הוגשה בקשה לתפיסה?
4. באם הרכב יעוקל, האם ניתן לשחררו בשל נכותי? איזה הוצאות יהיו לי עקב כך?
אשמח לתשובות מפורטות, תודה!
שלום רב,
אני מציע לך לטפל בנושא בהקדם ולא להמתין עד לתחילת הביצוע. בכלליות, ההלכה היא שלא מעקלים רכב נכה שנועד לשם ניידות הנכה. יחד עם זאת, כדי שתדעו כי לאחרונה במספר פסקי דין, התירו את התפיסה והמכירה של רכבי נכים, בכפוף למציאת רכב זול יותר לשימוש הנכה.
לשאלותייך, על מנת לעקל יש צורך בבקשה לרשם, אישור בקשה נעשה לגופו של עניין (יכול להיות מיידי ויכול להיות שיהיה דיון בנושא). מרכז המידע לא תמי מעודכן בצורה הטובה ביותר ולעיתים יש "חורים" .
ממליץ לא לעמוד במקום אלא כבר לפעול בנושא.
בהצלחה וחג שמח
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר