בוקר טוב,
יש לי 2 שאלות בבקשה,
1) חויבתי במזונות שנה אחורה בפסק דין ע"ס 40000
ש"ח, השופט מסר כי אוכל לקזז מזונות ששילמתי וגם נתן תאריכים.
פסק הדין הגיע בזמן אבל של אבי וכשיצאתי מהאבל העברתי המחאות לגרושתי כפי שעשיתי בעבר, קיזזתי סכום ששולם ולאחר יומיים צלצלה עורכת דינה לעורך דיני ובקשה שאמחוק את הקרוס "המוטב בלבד"!
עורך דיני לא הסכים ולבסוף ביקש מעורכת דינה שתאשר כי הסכומים הנ"ל שולמו למזונות ואני אהיה מוכן למחוק את הקרוס.
עורכת דינה לא הסכימה החזירה את ההמחאות ופתחה הוצל"פ.
אני הגשתי טענת פרעתי עם צלומי ההמחאות ומכתב שנשלח באותו יום לעורכת דינה שהיא זו שסירבה לקבל את ההחמאות מכיון שיש לה עיקול על ח"ן הבנק
מכספים שחייבת לי מחודש 08/11 ולא שילמה ואין מה לעקל לה.
איך מתייחסים בהוצל"פ לאדם שמוכיח שרצה לשלם והצד השני סירב לקבל המחאה עם "למוטב בלבד"?
2) באותו עניין חייבת לי גרושתי שמתגוררת בדירתי
סכום לא קטן של 40000 ש"ח עבור שכ"ד לשנה.
אילו סעדים בהוצל"פ אני יכול לבקש אם אין לה מה לעקל? האם החוב יתפח אוכל לבקש פקודת מעצר?
יש לציין כי היא לא עובדת וחיה ממזונותי וממשפחתה .
תודה גיא
שלום רב,
ראשית, הואיל ואתה מיוצג על ידי עורך דין המכיר את התיק ואת פרטיו, עדיף שתפנה את השאלות אליו.
בכלליות, במהלך הדיון בנושא, גרושתך תצטרך להסביר מדוע סרבה לקבל שיקים עם הוראת "למוטב בלבד". סביר להניח שההוצל"פ יחייבו אותה לקבל את השיקים AS IS.
בעניין השני, במידה ויש לך הסכם שכירות או כל מסמך אחר המעיד על קיומו של חוב, ניתן להפעיל את הנושא במסגרת לשכת ההוצאה לפועל ובדרך זו להפעיל כל סנקציה אשר החוק מתיר.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר