שלום לכם,
אני אישה נכה ברגליים ויש לי תו נכה לרכב שלי.
יש לי רכב פשוט המשמש לי כרגליים, מודל 1997 שמחיר המחירון שלו הוא 12 אלף ש"ח.
יש נגדי כמה תיקי הוצל"פ עם סכום כולל של מאות אלפי ש"ח..
לאחרונה הגיע אליי פתק מהוצל"פ לגבי הרכב שלי שכותרתו "הודעה על עיקול רכב" וכתוב בו שהוראת העיקול הועברה למשרד הרישוי.
משום מה, גם בעבר הגיעו אליי הודעות כאלה אך הרכב לא עוקל פיסית.
1. מדוע הרכב לא עוקל בעבר? האם בגלל שבמשרד הרישוי יודעים שיש לי תו נכה ולכן אינם מאפשרים לעקל אותו? או כי הרכב שלי הוא ממודל ישן 1997 ושוויו רק 12 אלף?
2. האם ה"הודעה על עיקול רכב" שהועברה למשרד הרישוי אומרת שבקרוב יבואו לעקל אותו פיסית או שמדובר בעיקול רק אם אנסה למכור את הרכב?
3. האם אמורה להגיע אליי הודעה נוספת כמו למשל "הודעה על תפיסת הרכב" ורק אחר כך הרכב ייעוקל פיסית ויילקח ממני?
4. האם עליי להגיש להוצל"פ בקשה לביטול הליכים ועיכוב הליכים לגבי עיקול הרכב? או שממילא לא ייעקלו לי אותו פיסית ולכן הגשת הבקשה היא מיותרת?
ראוי לציין שזה רכב פשוט שמשמש עבורי כרגליים ואינו משמש כמותרות.
אשמח לתשובה מפורטת לשאלות שלי שתסביר לי את המצב.
בתודה מראש
דליה
התשובה הינה עניינית וקצרה, הנושים עד עתה ביצעו עיקול ברישום, בכל רגע נתון רשאים הנושים להגיש בקשה למימוש הנכס, משמע הגשת בקשה לתפיסת רכב, אני משער כי עקב שווי הנמוך מאוד, השיקולים לא לממש את הרכב הינו שיקול עלות מול תועלת, שכן עניין זה כרוך בהוצאות רבות כגון איכסון הרכב, מכירה פומבית וכו׳.
ממליץ ללכת להליך פשיטת רגל.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר