אני נכה סיעודי 100% אי כושר וחי מהבטחת הכנסה. ללא רכוש או נכסים. גרושתי עיקלה לי את קצבת הנכות במלואה עבור מזונות שוטפים וכיסוי חלקי של חובות עבר. בנוסף יש לי חוב כלפיה של 100000 ש"ח בגין חוב מזונות מצטבר. לאחרונה הוציעה לי פקודת מאסר אשר אושרה מבלי לחקור או לבדוק אותי. מה עלי לעשות על מנת לא להגיע למעמד שוטר בבית? אין לי יכולת לשלם מעבר לקיצבת הנכות אשר ממילא מעוקלת לטובתה. ניסיתי לבקש חקירת יכולת על מנת להציג את כל האישורים לרשם אבל נאמר לי שבתיק מזונות לא ניתן להגיע לרשם. אנא עזרה.
אכן בתיק מזונות לא ניתן לבקש חקירת יכולת, אלא אם הזוכה זה ביטוח לאומי ואז בנסיבות מיוחדות ניתן.
עליך לפנות לביהמ"ש לענייני משפחה ולהגיש תביעה להפחתת מזונות בצרוף אסמכתאות המתאימות- מומלץ לפנות לעו"ד ליעוץ פרטני.
בנוגע לחובות הנוכחים עליך להגיע להסדר עם גרושתך או עם ב"כ, לרשם בהוצל"פ אין סמכות לקבוע צו תשלומים בתיק מזונות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר