שלום,
אני צריך עזרה בלהבין מול מה אני מתמודד בכך שהוט תובעת אותי ואיך אני יכול לתבוע את הוט בחזרה.
הסיפור הוא כזה: ביום מן הימים התנתקתנו מהוט כי עברנו ללוויין. נשלח אלנו קנס על סך של 1200+ ש"ח בשלוש חשבוניות שונות (טלפון, טלויזיה ואינטרנט). שלמנו את שלושתן והוט שלחה אלינו גמר חשבון (קבלה על כך ששילמנו את הקנסות). לאחר פרק זמן מסוים התקשרו אלינו מהוט כדי להזכיר לנו שלא שילמנו. אחרי השיחה פיקססנו לחברה את החשבוניות (שהיא עצמה שלחה) ולאחר בירור עם הנציג נאמר לנו שהם קיבלו את הפקס ובאמת שילמנו את הקנס ועכשיו הכל סודר.
התקשרו אלינו עוד פעם עם אותה דרישה לתשלום הקנס, שלחנו פקס עם הקבלות עוד מספר פעמים (5 פעמים לפי דעתי) ללא הועיל – לפעמים נאמר לנו שלא קיבלו את הפקס ולפעמים אמרו לנו שהם קיבלו את הפקס והכל מסודר אך בפועל זה לא עזר.
לאחר תקופה מסויימת קיבלנו מכתב מחברת עורכי הדין של הוט המודיעה לנו שהחברה פותחת בהליכים משפטיים נגדנו. עוד נאמר לנו שאנחנו צריכים לשלם את ההוצאות המשפטיות של הוט על סך של מאתיים ומשהו שקלים.
לאחר מספר שבועות התקשרו אלינו מחברת עורכי הדין של הוט ואמרו לנו שאם לא נשלם את הקנס וההוצאות המשפטיות הם יפתחו בהלכי הוצאה לפועל נגדנו. כששאלנו האם הם כבר תבעו אותנו בבית משפט והאם העובדה שהם מאיימים(!) בהוצאה לפועל אומרת שיש להם צו מבית משפט, נענינו בשלילה.
כמו כן, שאלנו למה הוט פנתה לחברת עורכי דין, שכן התביעה היא תביעה קטנה ותתנהל (אם זה יגיע למשפט) בבית משפט לתביעות קטנות, ושככל שידוע לנו שכל אחד מהצדדים מייצג את עצמו ולא יכול להיות מיוצג ע"י עורך דין כלשהו. בשלב זה נציגת חברת עורכי הדין פשוט ניתקה את השיחה.
בשבוע שלאחר מכן (השבוע של ה-5.2.2012) קיבלנו מכתב התראה אחרון לפני פתיחת הליכים משפטיים. ועכשיו אני מתייעץ איתכם, מה כדאי לי לעשות? אני לא מתכוון לבזבז עוד זמן בשיחות עם נציגים ובשליחת פקסים. אני וחברתי איבדנו זמן עבודה יקר בשעות של שיחה, עצבים ושליחת פקסים. האם יש לי עילה לתבוע? על זמן שבוזבז, טרטור, איומים על הוצאה לפועל וכו'.
שלום רב,
אני מניח שהמכתבים שקיבלת הם התראה בטרם הגשת תביעה על סכום קצוב במסגרת ההוצאה לפועל ולא תביעה קטנה.
כל עוד שילמתם את החוב הנטען על ידי החברה, אין לכם ממה לחשוש מההליך. יחד עם זאת, אני מציע לך לנסות ולסגור את הנושא בטרם הוא יגיע לבית המשפט/הוצאה לפועל זאת בעיקר על מנת לחסוך זמן וכסף.
לעניין תביעה מטעמך, אני לא בטוח שיש עילת תביעה מוצקה על מנת להגיש בגינה תביעה (קטנה).
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
אז מה בעצם אני עושה עכשיו? הם לא מוכנין לרדת מהעץ שלהם. הוט לא מוכנים לדבר איתנו עכשיו - הם אומרים שאנחנו צריכים לדבר עם חברת עורכי הדין שלהם. בחברת עורכי הדין לא מוכנים להקשיב ואומרים שאנחנו חייבים לשלם את הקנס + ריבית + הוצאות עורכי דין.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר