אני גרוש וגרושתי פתחה לי תיק בהוצאה לפועל בגין מזונות עבר. לפני כחודשיים קיבלתי התראה מההוצאה לפועל שאם החוב לא ישולם תוך 30 יום יינקטו כנגדי הליכים ויוחלו עלי הגבלות (הגבלות בבנקים, חסימת כרטיסי אשראי, עיכוב יציאה מהארץ וכו'). שילמתי את החוב כולו תוך 4 ימים מיום קבלת ההתראה.
לפני כשבוע הוחלו עלי ההגבלות שהזכרתי על אף ששילמתי את החוב במלואו להוצל"פ ואף נותרתי ביתרת זכות בתיק. כלומר, לשכת ההוצל"פ העבירה לבנק ישראל הוראה להפעיל את ההגבלות על אף שהחוב שולם ואיני חייב דבר.
עכשיו הם דורשים ממני להמתין עד שההודעה לבטל את ההגבלות תעבור אל כל הגורמים, הוראה שלא היתה אמורה לצאת מלכתחילה שכן שילמתי את חובי במסגרת ימי ההתראה שניתנו לי.
מה אני יכול לעשות עכשיו ומי יתקן את הנזק שנגרם? חסמו לי את כל ההתנהלות הכלכלית (יש לי בית לפרנס וילדים קטנים לדאוג להם), בנוסף, כרטיס האשראי שלי משמש גם להוצאותי העסקיות (אני נהג מונית וחלק מהוצאותיי הינן יומיומיות ודרושות להמשך עבודה תקין) וגם מי יפצה אותי על הנזק שנגרם לדירוג הסיכון שלי בבנק? (יש לי משפחה וברצוני לרכוש דירה ביום מן הימים - זה לא ירשם לי ככתם בעת בקשת משכנתא?) אודה על המלצתכם
תגיש בקשה בהולה לרשם ההוצאה לפועל לביטול כל ההליכים,סגירת התיק ואף השבת היתרה לאלתר בצרוף כל הקבלות ותצהיר. תפרט את הכל והן את הנזקים שנגרמו.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
תודה רבה על תשובתך המהירה.
הרשם הוציא החלטה על ביטול ההליכים, אך היום הגעתי שוב ללשכה על מנת לקחת את ההחלטה בכתב והתברר לי שהם בכלל לא התכוונו להוציא את ההודעה לבנק ישראל עד שדרשתי זאת מהם.
הבנק לא מוכן לבטל את ההגבלות עד שיקבל הודעה מבנק ישראל וזה ייקח עוד מספר ימים.
אם אני רוצה להגיש תלונה בשל התנהלותה הקלוקלת של לשכת ההוצאה לפועל ולדרוש פיצוי על הנזקים והטרטור לשווא, איך אני יכול לעשות זאת? ומה הסיכויים שלי לזכות בתביעה כזאת?
הלוואי ויכולתי לומר כי תזכה, על אף כי הצדק עימך. מערכת הוצל"פ, הינה מערכת עמוסה מאד ולכן מה שכדאי לעשות זה (שוב לצערי) לא לעשות כלום. קח בחשבון כי הסיכויים לקבל משהו שואפים לאפס, אם בכל זאת תחליט לעשות זאת זכותך, יש לקחת בחשבון הוצאות מיותרות, עצבים ועוד. בהצלחה בכל מקרה! מה שחשוב תוודא כי אכן הכל מבוטל.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר