נתתי צק בסכ 5000 שח לחברה לבניית אתרים בכדי שיבנו לי אתר מסויים.
האתר לא עמד בסטנדרטים שרציתי וביטלתי את הציק שנתתי.
החברה לבניית אתרים רוצה לתבוע אותי,אני מעוניין להגיש התנגדות,עדיין לא קיבלתי אזהרה בדואר רשום<אבל קיבלתי אזהרה למייל>
1- אני יכול להגיש התנגדות מעכשיו או שאני צריך לחכות לאזהרה בדואר הרשום<מפני שיכול להיות שאני נוסע לחוץ לארץ ולא אהיה כשאקבל את האזהרה>
2- האם עורך דין צריך לחתום לי על ההצהרת התנגדות ?.
3- אם אני בחו"ל וקיבלתי אזהרה מהוצאה לפועל על כך שאני חייב כסף מה אני אמור לעשות?.
4- מהי הפרוצדרה שאני צריך לנקוט בכלליות?.
שלום רב,
ניתן לברר במזכירות ההוצאה לפועל האם אכן נפתח כנגדך תיק בשל האמור בשאלתך.
כמובן שניתן להגיש התנגדות עוד טרם קבלת האזהרה (ואז תירשם קבלת האזהרה ביום הגשת הבקשה, זאת גם אם לא תקבל את האזהרה בכלל).
אני ממליץ לך להמתין עם הנושא.
תצהיר המצורף לבקשת ההתנגדות לביצוע יכול להיחתם בפני עו"ד, שופט, רשם או עובד הוצל"פ/בימ"ש אשר הוסמך לכך.
אם אתה בחו"ל והתקבלה האזהרה במענך הרשום, יש לפעול על פי אחת מהאפשרויות הקבועות בחוק (לשלם/להגיש התנגדות/להגיע לחקירת יכולת).
אם אתה מתכוון לצאת מהארץ, אני מציע לכל הפחות להכין כבר את כתב ההתנגדות על מנת שזו תהיה מוכנה להגשה.
לעניין הפרוצדורה, אין אני יכול לייעץ, בעיקר נוכח העובדה שיש לבחון את התמונה הכללית ואת כלל העובדות והנסיבות.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר