שלום, יש לי שאלה והייתי מאוד לקבל עזרה בנושא
הוריי זומנו למשפט בנוגע לתאונת דרכים קלה על תקן עדים בחודש מרץ 2011, השופט קבע בפורטוקול הדיון כי תשלום שכר העד יעמוד על 250 ש"ח לאדם וקבע שהעו"ד אשר זימן אותם ישלם זאת. מאז ועד היום הוא לא שילם את השכר (גם לא פנינו אליו). לפני כשבועיים שלחתי לו גם מייל וגם פקס אשר אני מבקש את התשלום. התקשרתי גם לוודא את הקבלה והוא גם אישר זאת (לא הקלטתי) וששאלתי אותו מה הוא מתכוון לעשות בנידון הוא רק אמר: "קיבלתי, ביי". מה אתם מציעים לעשות בנושא? חשבתי לשלוח לו עוד הודעה לפני שאני פועל בצעדים משפטיים/ הוצאה לפועל. אבל אם הוא לא יעשה כלום, זאת הדרך שיש לפעול? איך עושים זאת והאם אני אצטרך לשאת בעלויות?
ראיתי באתר של הוצאה לפועל (במסלול מהיר) שעולה כסף לפתוח תיק (1% או 100 שקל לפחות). מישהו יודע במקרה האם אני יכול לקבל החזר על התשלום הזה ממי שלא שילם לי ובגללו אני צריך לפנות להוצאה לפועל? מכיוון שכל סכום העדות הוא 500 ש"ח ונראה לי די תמוהה שבשביל לקבל סכום זה אצטרך לשלם עוד 100 ש"ח.
תודה רבה!
שלום רב,
ראשית, תפנה בכתב (עדיף בדואר רשום) ותדרוש את השכר כפי שנקבע בדיון.
היה ולא יעבירו את שכרך, תפנה לבית המשפט על מנת לקבל פסיקתא בנושא ועל סמך מסמך זה תפנה להוצל"פ לפתיחת תיק.
כמעט כל סכום שישולם במהלך חיי תיק ההוצל"פ, לרבות עניין האגרה, הופך להיות חלק מהחוב.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר