היתה לי חברה בע"מ לפני 15 שנה. היום קיבלתי בדואר רשום בקשה לפגישה בנוגע לתיק החברה מעורד דין המבקש להפגש איתי. אני לא זוכרת שאני חייבת לו כסף. ומעולם גם לא הגיע בקשה לתשלום.השאלה שלי -- האם ניתן לתבוע ממני חוב מלפני 15 שנה. (אם בכלל קיים חוב כזה). האם להתייחס בכלל למכתב רשם זה או להתעלם האם להתקשר אליה על מנת לשאול לפשר המכתב?
תודה מראש,
לרוב החובות מתיישנים בחלוף 7 שנים, עם זאת, באם מדובר בחוב אשר נוצר בגין פס"ד , אזי ההתיישנות 25 שנים. אם מדובר בחוב לעירייה, מס הכנסה, בט"ל ועוד אזי אין התיישנות והרשימה עוד ארוכה.
יש לבדוק באיזה חוב מדובר, רצוי לפנות לעו"ד ליעוץ פרטני על מנת שיוכל לשוחח עם עו"ד ולהבין על איזה חוב מדובר ולתת לך עצה נכונה בנסיבות המקרה.
קחי בחשבון, אם יהיה ניתן לגבות החוב, אזי יתווספו לסכום הצמדה וריבית, לכן חשוב לקבל יעוץ פרטני.
בהצלחה!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
קארין, יש לי עוד שאלה קטנה- אם באמת קיים חוב- למה הצמדה וריבית כי נשאלת השאלה למה 15 שנה לא ביקשו את הכסף?
יכולים להיות כמה סיבות לאי פנייה.
צריך לזכור כי הנטל הוא על החייב לוודא כי החוב משולם ולהסדירו, על כן אי פנייה לא פותרת מהצמדות. את הצמדות ניתן להוריד באמצעות מו"מ.
בהצלחה!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר