אני גרה בדירה שכורה, ואיתי גרה דיירת למשך 3 חודשים. היא שילמה שכ"ד כפי שסוכם, אבל לא שילמה חשבונות של חשמל מיים וכ"ו. הוצאתי לה מכתב עם כל החוב שלה שמסתכם ב-1200 ש"ח. סיכמנו שתשלם 1000. זה היה באוקטובר, והחוב הוא ממרץ. היא שילמה 600 מתוך זה והשאר אני עדיין מחכה.
השאלה היא, האם אני יכולה לפנות ישר להוצאה לפועל, בלי להגיש תביעה, זה ארוך מאוד... ומה ההליך? החל מאיזה סכום? שמעתי שניתן לעשות זאת, רק לא יודעת איך...
לא הייתי רוצה לחכות, בינתיים בגלל חוב כזה לי חוזרים החיובים מהבנק, וזה מצב לא נעים. אני סטודנטית ו-400 שקל בשבילי זה הרבה... תודה בכל אופן.
שלום רב,
להוצאה לפעול ניתן לפנות אם יש בידך שיק, שטר, פסק דין, חוזה או כל מסמך אחר שניתן להסתמך עליו.
אם אותה דיירת היתה חתומה מול בעל הנכס, אז סביר יותר שהוא יהיה זה שיפנה להוצאה לפועל.
במידה והכנסת דיירת משנה לשירה השכורה, ניתן לפנות להוצאה לפועל רק אם יש לך חוזה איתה (וגם אז, יש להפנות מכתב דרישה ערוך על פי תקנות ההוצאה לפועל). במידה ואין לך חוזה או מסמך אחר עם אותה דיירת, האפשרות העומדת בפנייך היא הגשת תביעה קטנה.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר