יש לי 3 הלוואות לבנק בסכום כולל של 50000 שח .ההחזר החודשי הוא 1300שח ואינני יכול לעמוד בו יותר . אני גר לבד ומתפרנס לבד-הייתי חייל בודד בצבא. לא גר עם משפחתי ולא מקבל עזרה עקב כך שלא בקשר עם ההורים. משלם המון על שכ"ד נסיעות מזון וכו'. ולכן ביקשתי מהבנק לפרוס את ההלוואות לתקופה ארוכה יותר וכך אשלם בחודש 700 שח במקום 1300 שח. כרגע אני נשאב ליותר מינוס ומינוס. עקב החזר ההלוואה.
הבנק כרגע רוצה ערב לפריסת ההלוואת לתקופה ארוכה יותר למרות שבהתחלה לא רצה שום ערב.
הסברתי לבנק שאין לי.
מה עליי לעשות במידה והבנק ישלח את החוב לעו"ד ומשם להוצאה לפועל.
האם אפשר לקבל בקשה לאיחוד תיקים? לפשיטת רגל? ומה רצוי במצבי לבקש.
הבנק פשוט מתנהג באטימות לב.
אין לי אוטו או בית שיכולים לעקל. שום נכסים.
האם אפשר לבקש ביטול עיקול משכורת? שעומדת על 5000 בערך. אני עובד קבוע שנים ולקוח של הבנק ותיק אבל עדיין דחו בקשתי.
תודה מראש.
שלום רב,
אם כבר הטילו לך עיקול על המשכורת, אז ככל הנראה נפתח כנגדך תיק הוצל"פ, אם לא בגין הנושא עם הבנק, אז בגין תיק אחר.
אני מציע לך לבדוק את הנושא מול מזכירות ההוצאה לפועל.
לעניין ההלוואות, תנסה לאחד את כל ההלוואות שלך להלוואה אחת גדולה יותר. אם יש לך נכס או פקדונות, תוכל לשעבד אותם להבטחת החוב.
במידה ואכן הנושא יועבר לטיפול הוצאה לפועל, יהיה עליך להגיע לחקירת יכולת ולבקש תשלום חודשי בסך מסויים בו תוכל לעמוד.
הואיל והצגת הנושא הינה כללית ולא פרטנית, לא ניתן להציע לך את המסלול הטוב ביותר. הן פשיטת רגל והן איחוד תיקים הם הליכים שניתן לבצע (בנסיבות מסויימות) אך לשם קבלת ייעוץ פרטני, יש להציג את מכלול העובדות והתמונה הכללית.
בכל מקרה, בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
החוב שלי בבנק עדיין לא עבר להוצאה לפועל
אולם הפקידה בבנק אמרה שאם המינוס ימשיך לגדול ולא אוכל להחזיר את ההלוואה בפריסה הנוכחית זה יעבור להוצאה לפועל
השאלה שלי היא
האם לפני שזה עובר להוצאה.. אפשר לבקש בקשה לביטול עיקול על המשכורת ובאיזה תנאים מאשרים?
מה התנאים לקבלת איחוד תיקים או פריסה לתשלומים ?? .הרצון שלי זה שייפסק לי ע"י הוצאה לפועל או בית משפט סכום קבוע לתשלום שבו אוכל לשלם למשל 300 שח במקום ה1300 שח שאני נאלץ לשלם לבנק כיום כל חודש ואין באפשרותי לשלם זאת.
האם יש לשכה לייעוץ משפטי למועטי יכולת?
שלום רב,
אם עדיין לא נפתח תיק אז הם לא יכולים להטיל עיקול משכורת (או כל פעולה אחרת).
אם הוטל עליך עיקול, ככל הנראה קיים מולך תיק אחר. עליך לבדוק את מקור הנושא.
אין מקום עדיין לדבר על איחוד תיקים נוכח העובדה כי לא נפתח לך התיק. יחד עם זאת, על פי דין, מקום בו לחייב יש מספר תיקי הוצל"פ ניתן לדרוש את איחודם. יתר על כן, היה ולא תוכל לשלם את הסכום החודשי, תוכל לבקש מלשכת ההוצאה לפועל להכריז עליך כעל חייב מוגבל באמצעים ואז דרישת התשלום המינימלית עומדת על 150 ש"ח לחודש.
לעניין הסיוע המשפטי, יש מספר עמותות (פרו בונו, הלב, שכר מצווה ועוד) או פניה לסיוע המשפטי (כנס לאתר משרד המשפטים). אם תעמוד בקריטריונים תקבל את הסיוע.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר