שלום רב.
היום הודבקה על דלת ביתי הודעה מחברת מלג"ם (שמציגה את עצמה בתור חברה להוצאה לפועל) שאני חייבת 1000 ש"ח לחברה עבור דו"ח חניה על סך 250 ש"ח משנת 2009 שלא שולם במועד.
אני מעולם לא קיבלתי את הדו"ח, יכול להיות שהוא נשלח אך עקב מעברי דירה בשנים האחרונות לא הגיע ליעד.
כאשר התקשרתי לטלפון שהיה בתחתית הדף ענה לי בחור שאמר שאני חייבת 250 ש"ח שהפכו ל 550 אם ריבית והצמדה (כבר לא 1000 כמו בפתק שהושאר בדלת?) ואני צריכה להעביר את הכסף אליו.
מחר אני מתכוונת לפנות לעיריה על מנת לברר במה מדובר אך לפני כן רציתי לשאול כמה שאלות:
איך אני יכולה לחשב את גודל החוב אם אכן קיים, הרי מלג"מ יכולים לבקש ממני לשלם כל סכום שיעלה על רוחם( אולי מחר זה יהפוך ל1500)?
כמו שהבנתי מלג"מ זו חברה פרטית, האם הם יכולים להצמיד לי הוצאות עו"ד וכד' ואיך ניתן לבדוק כל הצמדה שהם ירצו להמציא?
בסך הכל רציתי לדעת על סמך מה קובעים את גודל ההצמדות והריבית כי שמעתי על הרבה מקרים בהם ההתנהלות מול חברות גביה פרטיות היא שוק של ממש ולא הייתי רוצה לשלם סכומים לא הגיוניים תוך כדי איומים של עיקולים.
תבקשי דוחות גבייה והוצאות שהוצאו על ידם, כמו כן, תבקשי דוחות ריביות, ועל סמך איזה חוק הסתמכו בגין גובה הריביות שהצטברו, לעינות דעתי, ידוע כי קנס שלא משולם בזמן רשאיות העיריות לגבות כפל קנס, שימי לב לעניין זה, בכל מקרה ועניין במידה ולא מדובר במשרד עורכי דין אין לשלם הוצאות טרחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
קודם כל תודה על התשובה המהירה.
לאחר ביקור בחברת מלג"מ היום התברר ש :
זוהי חברה פרטית שקוראת לעצמה הוצאה לפועל מנהלית (משרד שנמצא בתוך עיריית אשקלון שמתעסק בגביה באופן פרטי):
הם רוצים סכום אסטרונומי על ה"טיפול" בתיק וזה הפירוט שלהם לגבי הוצאות:
הודעת דרישת מחלקה (העיריה העבירה דרישה לטיפול בחוב למלג"מ) 104 ש"ח.
הדפס צו רישום (לא רישום בהוצאה לפועל כי לא נפתח תיק בהוצאה לפועל) 186 ש"ח.
הדפס צו הוצאה : 394 ש"ח.
הסכומים האלו נראים לי אבסורדים, בהוצאה לפועל משפטית לא גובים עמלות כאלה ואני רוצה לדעת מה אני יכולה לעשות.
אני חייבת לעיריה עצמה אם ריבית והצמדה 320 ש"ח ועל טיפול מפוקפק של חברה פרטית 684 ש"ח.
הם מאיימים שאם לא נשלם מייד יעקלו לנו חשבונות בנק, כנראה כדי להלחיץ אותנו לא להמשיך לברר ולשלם.
מה אפשר לעשות???
זה מריח לא חוקי בעליל אבל אם לחברה פרטית יש את הזכות לעקל חשבונות בנק אזרחיים זה מעמיד אותנו בבעיה.
ממתינה בקוצר רוח לתשובה.
תודה על העזרה.
ביקשנו לראות את האסמכתה למשלוח הדו"ח וסירבו לדבר איתנו ביכלל, אמרו שהם לא חייבים לנו כלום, פנינו לעיריה עצמה והם סירבו לדבר איתנו והפנו אותנו לחברה הפרטית בלי להציג העתק של הדו"ח ורק הזכירו לנו שההליכים נגדנו נמשכים.
כאשר אמרנו שאנחנו מבקשים להישפט הם אמרו שאין לנו זכות לפנות לבית משפט ואם נעשה זאת ההליכים נגדנו לא מוקפאים עד סוף ההליכים.
הם מאיימים להגיע מחר לבית של ההורים שלי ולעקל את רכושם אם החוב לא ישלם מייד וה"מוציא לפועל" כבר דאג להתקשר ולאיים שמחר יגיעו להורים שלי ויעקלו להם את הרכוש.
איך אני מגישה תביעה בבית משפט, איך אני ממצא את זכותי, עריית אשקלון נשמעת לי יותר ויותר כמו שוק שחור, הם לא מוסרים שום מידע, מאיימים ורוצים לקבל במיידי את הכסף.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר