בעוד כחודש אמור להיות לי משפט (הוצל"פ) בדבר צ'ק אשר עבר לצד ג' ,וזה תובע אותי,מדובר בצ'ק בסכום מגוחך מלפני עשור שנים,בזמנו ביטלתיו כחוק ( כך חשבתי .. פניתי אישית לבנק ובקשתי לבטל צ'ק זה ,צירפתי את נסיבותי כצרכן שהונו אותו ..) לדאבוני נראה כי הבנק או הפקידה לא מילאו בקשתי והצ'ק חזר , וזאת מבלי שאדע על כך ומבלי שבעל העסק טרח כלל להודיע לי , יצויין כי חשבון זה היה די רדום .. לא עקבתי אחריו לצערי .. נכון להיום אין הבנק יכול לעזור לי באותו מסמך (מכתב) אותו כתבתי כדי שישמש לי כהגנה .. שאכן פעלתי כשורה בביטולו , עד כמה שזכור לי לא הוציא העסק חשבונית / קבלה אע"פ שצויין שם העסק על הצ'ק , יחד אם זאת לא היה למוטב בלבד כפי שהבנתם ... וזאת לפי דרישת בעל העסק בכדי להעבירו הלאה .. ..
שאלתי אליכם ועזרתם : באיזה טיעון , קו הגנה יכול אני לטעון במשפט הנ"ל ?? ואם בכלל .. יש לי מה לטעון ? לצד ההוכחות שאין ביכולתי להמציא ? רב תודות על עזרתם
כי מספר פעמים שלח אלי משרד עו"ד שטיפל בזה מסמך בדבר דרישתו לכבד
את הצ'ק + הוצאות והצמדות וכו'
לצערי כל פניה אליהם בפקס ולפני שנים , לא נענו כלל מצידם . יחד עם זאת
בבקשתי לשוחח עם אחד מעורכי הדין אישית טלפונית , נתקלתי בשרירות ועקשנות של פקידות אשר טרחו למנוע זאת מימני
וכל שאמרו אלה : כי עלי לשלם !! וכי העו"ד לא משוחחים אם אף אחד !!
כך יצרו מצב שלו נקלעתי ..... פשוט הנחתי לזה ...
היות ומדובר בצד ג', הרי שיש לבדוק האם קיבל אותו בתום לב ובאיזה נסיבות. אתה לא יכול לטעון לכשלון תמורה, היות והטענה נכונה בנוגע לצד ב' ולא צד ג'.
מומלץ בנסיבות העיין באם הסכום לא גדול, לשלמו ואחה"כ לתבוע את צד ב'.
לחילופין באם תחליט ללכת לבית המשפט קח בחשבון כי יכולים לפסוק הוצאות משפט במידה ותפסיד, לאור המתואר הגנתך חלשה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
ראה לעיל את תשובתי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר