שלום רב,
לפני כשנתיים חיפשתי לבצעה בדיקה לגילוי קנדידה (חידק שגורם בין היתר לעייפות כרונית) ומצאתי שלא מבצעים בדיקות אלו בקופות חולים אלא בגופים פרטיים בלבד. לכן פניתי לאינטרנט ומצאתי חברה למבצעת בדיקה כזו (מדובר בבדיקה פשוטה שמתבעת ע"י ערכה מיוחדת בדקירת אצבע והתוצאה היא עניין של דקות). פניתי בטלפון שפורסם באתר ומר ע' ענה שאכן מבצעים בדיקה זו אך הדרך היחידה היא שהוא יגיע לביתי! התעקשתי להגיע למשרדו בכל זאת אך מר' ע' עמד על שלו והתעקש להגיע לביתי. מסר כי עלות הבדיקה היא 150 ש"ח. בסוף הסכמתי (האם זה נחשב לעסקת רוכלות?) הייתה אפשרות נוספת שהערכה תשלח לביתי בדואר רשום! אפשרות זו לא הוצאה לי ע"י מר' ע' אלא רק בשלב מתקדם יותר לאחר שכבר הגענו למצב של משפט והוצאה לפועל...
בכל מקרה, בקשתי מבן זוגי שיהיה נוכח בפגישה משום חששי להפגש עם גבר זר לבד בבית, לצערי הרב כשהגיע מר' ע' לביתי כבר בן זוגי לא הגיע לפגישה ולא ענה לטלפונים שלי ולכן לא יכולתי לבטל כבר את הפגישה. מר' ע' ביצע את הבדיקה והחל להוציא את המוצרים ולהסביר, ואני מרוב לחץ וחשש להביע התנגדות רכשתי את מוצריו (תוספי מזון).חשוב לציין כי מר' ע' לא ציין במעמד השיחה הראשונית בטלפון ולא בעת הפגישה על החוק אשר קובע כי אין להחזיר תוספי מזון! ולא הסביר לי את תקנות משרד הבריאות! וביום למחרת כאשר התקשרתי לבקש לבטל את העסקה ולהחזיר את המוצרים ומר' ע' בכל זאת לא הזכיר דבר בדבר התקנות והחוק, ואפילו הסכים ונתן הנחיות להחזר התוספים בדואר רשום בצירוף מכתב על ביטול עסקה!
לאחר שהחזרתי לו את המוצרים ביקשתי לבטל את הצ'קים, והוא הסכים אך ציין כי הצ'ק הראשון נפרע כבר, אז ויתרתי עליו! כעבור שנה קיבלתי מעו"ד של מר' ע' מכתב תביעה להוצאה לפועל! פניתי למר' ע' לשאול למה? והוא טען בגלל שביטלתי את הצ'קים ואז הזכרתי לו שהצ'ק הראשון נפרע והוא זה שחייב לי ולא אני לא ושמלכתחילה ביטלתי את הצ'קים כי הוא הסכים והמוצרים הוחזרו לידיו!
עד עכשיו אני נסחבת עם החוב מעיכוב לעיכוב שעולה לי לא מעט כסף!
מה עלי לעשות?
האם תשלום החוב יציג אותי באצם כ"מודה באשמה"?
והאם אחרי שאכן אשלם את החוב זה יפגע בסיכויי לזכות במשפט בתביעות קטנות שהגשתי כנגדו (שגם אותו הוא דוחה כבר פעם שניה) ?
מודה מראש ומתנצלת על אורך המכתב
אם אותו אדון תובע אותך אישית, אזי יש לך טענה חזקה בהתנגדות, בהנחה ולא חלף מועד"כשלון תמורה". אם תובע אותך צד ג', רצוי שתסדירי את התשלומים מולו ואחה"כ תוכלי להתמודד עם האדון בביהמ"ש.
אם תשלמי את החוב ואחה"כ תתבעי אותו, הסיכוי לזכות פוחת.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר