שלום
לפני כשלושה חודשים מילאתי טפסים ושילמתי אגרה לפתיחת תהליך של פשיטת רגל .עדיין לא נקבע תאריך לדיון והשבוע הוטל עיקול על חשבון הבנק. האם לא אמור להיות עיכוב הליכים כל זמן שיש תהליך פשיטת רגל ? האם פתיחת ההליך לא אמור להגן עליי מהנושים עד לקבלת החלטה בנושא ? העו"ד שמטפל לי בהליך אמר שהוא הגיש עיכוב הליכים על כל תיק שנפתח בהוצל"פ אך שעד לקבלת ההחלטה(או הדיון הראשון בנושא, אני לא זוכר מה מביניהם) זה תלוי בהחלטת הרשם (???) האם אין הליך מסודר, ? כל רשם לפי תפיסתו יחליט ?
עוד הסביר לי העו"ד שהעיקול יכול להימשך עד לקבלת ההחלטה או הדיון אך עדין לא נקבע תאריך וזה לא באשמתי, לא אני קובע את התאריך.מה אני אמור לעשות עד אז?, החשבון מעוקל זה אומר שאין כסף לתשלום שכ"ד, חשבונות ועוד . ביום ראשון נגיש ערעור אך במידה והרשם לא מקבל את הערעור האם אין מה לעשות בנושא ? האם לא ניתן לקדם את הדיון/ההחלטה לגבי פשיטת הרגל ?
תודה מראש
כל עוד שלא ניתן צו כינוס,הרי שאין עיכוב הליכים אוטומטי.לכן מה שנהוג לעשות, להגיש בקשה לעיכוב הליכים לבית המשפט מחוזי. הבקשה צריכה להיות מפורטת,נתמכת באסמכתאות וכמובן רצוי לצרף תצהיר.
בהצלחה!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
האם נכון שאין מדיניות לגבי עיכוב ההליכים והנושא לפרשנות של כל רשם או רשמת כשאחד יכול לאשר עיכוב הליכים ואחר יכול שלא ?
לפי מה שאני הבנתי תהליך של פשיטת רגל נועד גם למנוע מאנשים התמוטטות כללית ולאפשר להם להגיע להסדר ולהחזרת החוב בצורה מכובדת.
איך זה מסתדר עם זה שיכולים להשאיר אדם ללא כל הכנסה לתקופה לא מוגבלת ?
יש עיכוב הליכים מהרגע בו ניתן צו כינוס. בטרם מתן הצו, יש להגיש בקשה לעיכוב הליכים מפורטת אשר תצדיק את העיכוב, יש לציין בבקשה את הנזקים שיגרמו במידה ולא יינתן העיכוב.
נכון שבהוצאה לפועל אין אחידות ולכן יש לפנות למחוזי.
אכן התהליך נועד לעזור לאדם לפתוח דף חדש בכפוף לדרישת החוק.
ברור כי יש להגיש בקשה בצורה נכונה על מנת לאפשר לך לחיות והן לא לסכל את ההליך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר