יש לי סיפור מורכב עם ארנונה וכעת יש חוב על שמי שלא הוגן אשר צובר ריבית וקנסות. אני גם ככה בחובות כי לא עובדת המון זמן.
אמי גרה לאחר פטירתה של סבתי בדירתה כשנה.
הדירה הזו אמנם הירושה שלי אך בגלל טרגדיה שמשפחתי הרגעינית עברה ועוד הנה בעיות כולל כספיות לא התעסקתי עם צו הירושה.
לפני חודש אמי עזבה את הדירה והתברר שיש חוב על הדירה. מכיוון אני לא גרתי שם אלא אמי אין זה צודק שאשלם את חוב הארנונה שכן אני בעצמי משירכה דירה ובקושי משלמת את חשבונותיי. אמי הינה אישה גלמודה ונכה גם לה אין כסף אבל מגיע לה הנחה בארנוה שכן הינה נכה. אבל במח' הגבייה לא מוכנים לשמוע והחוב צובר ריבית וקנסות. מכיוון שאני לא עובדת ובחובות אני בבעיה. מה לעשות? למי ניתן לפנות? מי השר הממונה על הארנונה?
מיותר לציין שאין איש בעירייה שמוכן להקשיב או לסייע.
מבחינה חוקית,הצדק עם העירייה, דהיינו באם לא מעדכנים את העירייה ולא מבקשים לעדכן את שם הדייר המתגורר בנכס, אזי הבעלים של הנכס חייב לשלם את המיסים.
מה שאת יכולה לנסות,(העירייה לא חייבת לקבל), להגיש תצהיר שלך ושל אימך אשר מאומת באמצעות עו"ד בו מפורטים נסיבות כפי שציינת לעיל. כמו כן תצרפי לתצהיר אסמכתאות המעידות כי לאימך מגיעה הנחה ותגישי בקשה ללשכת ראש העיר עם העתק לפניות הציבור.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר