שמי עומר אני בן 20 , במרץ 2011 התגייסתי לצבא
כשהגעתי לבקו\"ם קרא לי מוכר שעונים הנקרא \"יורם גבריאלי\" לגשת אליו הוא הציג לי שעונים רבים ותכשיטים אמרתי לו שאני ממהר ומאחר לבסיס הוא אמר לי חבל תראה איזה מחירים טובים וזולים
בסוף הוא שכנע אותי גם מפני הלחץ שעמדתי בו והחתים אותי על כל מיני דפים שאני ישלם לו על השעון באמצעות קבלות בדואר וכל מיני דפים
הוא אמר לי שהוא ישלח לי בדואר קבלות לתשלום בדואר ואני אמור לשלם 1200 שקל (27 שקל לכל חודש ) , והוא הביא לי שלושה קבלות שיהיו לי בשביל שאני יוכל לשלם בינתיים שלושה תשלומים
לבסוף רצתי ישר לבסיס ואז אחריי כמה זמן נזכרתי שהוא לא הביא לי קבלה ולא שום דבר נוסף חיפשתי אותו שם שיצאתי מהבקום ולא מצאתי אותו , לאחר חודש כשניגשתי עם קבלה שהוא הביא לי לשלם איתה אמרו לי שחסרים בקבלה פרטים ולא ניתן לשלם איתה
חיפשתי אותו חודש חודשיים אחריי לא ראיתי אותו , ניסיתי לחפש את המספר פלאפון שלו באינטרנט ללא הצלחה , לא היה לי את האמצעים לשלם ולא ידעתי כיצד אני יכול לשלם לו ללא הקבלות
היום (לאחר 7 חודשים) קיבלתי מכתב משפטי שאני אמור לשלם לו 2492 ש\"ח במידי בקשר לשטר חוב ואם אני לא אשלם תוך 10 ימים זה יעבור להוצאה לפועל
במידע על אותו אדם שחיפשתי לאחרונה באינטרנט ראיתי שיש כבר כמה חיילים כמוני שנפלו בפח וקיבלו את אותו המכתב שאני קיבלתי , והגיעו איתו לבסוף למשפט
רציתי לדעת איך אני יכול לצאת ממצב זה ולא בדרך של לשלם את ה 2492 ש\"ח שזה יותר מכפול מהמחיר שהייתי אמור לשלם בתחילה
והאם אני יכול וכדאי לי להגיש נגדו תביעה
אני בלחץ מהעניין בחיים לא הגעתי למצב כזה ואני לא יודע איך עובדים ההליכים המשפטיים
תודה רבה
עומר .
ראשית, תגיב למכתב של עו"ד, שנית מיד לאחר המצאת האזהרה של הוצל"פ, תגיש התנגדות, לאחר הגשת ההתנגדות יהיה דיון, אני בטוח וסמוך כי בית המשפט יעשה פשרה ויביא צדק. רק לאחר תוצאות ההליך תשקול האם לתבוע אותו ובאיזו עילה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
אבל מה הכוונה להגיב למכתב של העורך דין ? איך עליי להגיב ?
הכוונה היא לשלוח לעו"ד מכתב תשובה ולפרט את תשובתך לדרישתו הכספית.
איתו כל עוד לא נפתח תיק הוצאה לפועל וגם הוא לא רצה לתת את הפקס בגלל שהוא טען שאין לי מה לשלוח לו שוב בגלל שלא נפתח תיק הוצאה לפועל , אלא לדבר עם אותו אדם שמכר לי את השעון
מה עליי לעשות הלאה ? אין לי כסף לשלם לעורכי דין , שמעתי שיש כאלו שעובדים בחינם מטעם הממשלה , מאיפה אני אמור למצוא אחד כזה במקרה ואני צריך
תודה רבה וסליחה על מספר הרב של השאלות
ניתן לפנות ללשכה לסיוע משפטי .ניתן לראות את פרטי הלשכות באתר האינטרנט שלהם.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר