יש כנגדי מספר תיקים בהוצל"פ בגין חובות שאין באפשרותי לשלם. אני נכה המקבל קצבה של 100% מביטוח לאומי (2400ש"ח בחודש), אין לי כל רכוש או נכסים, ואני גר אצל הורי. ברור הוא כי נושיי לא יכולים לגבות ממני את החובות כי אין לי כלום ואני חסר יכולת השתכרות. לאחר כשנה, קיבלתי התראה מן ההוצל"פ כי אחד הנושים ביקש הוצאת צו עיכוב יציאה מן הארץ כנגדי.
במכתב ההתראה של ההוצל"פ כתוב: "ההגבלה תכנס לתוקף...אלא אם כן ייפרע החוב או שתתייצב לחקירת יכולת כלכלית ותשכנע אם רשם ההוצל"פ כי אינך בעל יכולת המשתמט מתשלום חובותיו...".
שאלותיי: האם בנתונים שלי (נכה, חסר רכוש וחסר יכולת השתכרות) יש סיכוי אפקטיבי שלא יוצא כנגדי צו עיכוב יציאה מן הארץ אם אלך ל בהוצל"פ, דבר שלא עשיתי עד היום? או שאוליי הכיתוב הנ"ל של ההוצאה לפועל הוא סתמי, והצו יוצא כנגדי מאחר שהחובותיי הם אמיתיים אך פשוט אין כל יכולת לשלמם?
תודה על תשובתכם
למעשה במכתב ההוצאה לפועל כתוב "הגבלת יציאה מן הארץ" ולא צו עיכוב יציאה מן הארץ.
בנוסף: ברור שאין לי כסף למממן נסיעות לחו"ל, אך יש לי חברים בארה"ב שמזמינים אותי אליהם כל שנתיים שלוש, להתארח בביתם לחודש, ומממנים לי את הנסיעה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר