אבי קיבל דוח חניה על עבירה שאני עברתי ולכן כתבתי לעיריית חולון וביקשתי לבטל את הדוח לפנים משורת הדין. כחודש לאחר ששלחתי את המכתב עברתי דירה ושיניתי כתובת במשרד הפנים. תשובת העירייה על דחיית בקשתי הגיעה כחודש לאחר שעברתי דירה ולכן לא הגיע אלי המכתב. נודע לי מהבנק כי הוטל עיקול על סך 800 ש"ח על חשבוני בעקבות הדוח. פניתי לעירייה וצירפתי אישור ממשרד הפנים על שינוי הכתובת אך קיבלתי תשובה כי מאחר ולא עברו 50 ימים מיום ההודעה למשרד הפנים האחריות עדיין עלי.
חשוב לציין כי מעולם לא קיבלתי את הדוח לאחר שהוסב על שמי.
כמו כן, המכתבים נשלחו בדואר רגיל ולא בדואר רשום.
כמובן שפניתי וביקשתי לבטל את העיקול ואת הקנסות המצטברים והצעתי לשלם את הדוח המקורי, אך העירייה מסרבת ואני נתקלת באטימות לב.
האם העובדה כי הדוח מעולם לא נשלח על שמי וכי שיניתי את הכתובת כנדרש בחוק וכי אני אזרח שומר חוק ללא עבירות חניה אחרות, וכי לקחתי אחריות על העבירה הנ"ל, האם העובדות הנ"ל (בעיקר העובדה כי לא קיבלתי דוח על שמי) יעזרו לי לבטל העיקול והקנסות בערכאה משפטית?
כיצד הייתם ממליצים לי לפעול?
תודה
במקרה המתואר, נראה כי באחריותך היה לוודא מה עלה בגורל הדוח. לאור המתואר והן לאור גובה החוב, מומלץ להגיע להסדר הולם על מנת לחסוך הוצאות משפט מיותרות. אם הינך מצוי במצב כלכלי קשה, אזי הינך יכול לצרף אסמכתאות המעידות על המצב ולבקש להוריד הצמדות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
על אי קבלת בקשתי לביטול לא נשלח בדואר רשום, לא עומד לזכותי? כבר פניתי וביקשתי לבטל הצמדות ועיקולים ולשלם את הדוח המקורי בגלל מצב כלכלי קשה אך סורבתי. האם העובדה כי בעצם אין דוח על שמי ואבי נפטר מספר חודשים לאחר הפניה לא יכולה לעזור לי בדרך כלשהי?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר