בוקר אור. במאי האחרון נפתח לי תיק איחוד תיקים ואותו אני משלמת לפי שנקבע. בתוך תחק האיחוד קיים תיק פרטני שבו נעשה לי עיקול בבנק. בעלי שפרוד ממני העביר כסף לחשבון לשם תשלום שכירות שהיה חייב לי. ביקשתי מהוצל"פ ביטול עיקול עו"ש ונענתי בחיוב. כשאר הגעתי לבנק עם ביטול העיקול, נאמר לי כי הכסף הועבר לחשבון פק"מ יומי (ללא הוראה שלי) ועל מנת לשחררו הם מבקשים ביטול עיקול פק"מ. חזרתי להוצל"פ והגשתי פעמיים בקשה על ביטול עיקול פק"מ לאחר שהסברתי דבריי, אך הרשם עונה כי ניתן ביטול עו"ש. שאלתי היא האם הבנק צודק בהחזיקו / בהעברתו של הכסף שהוכנס בעו"ש לפק"מ בדרך עצמונית (הפק"מ רשום על שמי) ומה ניתן לעשות על מנת לשחרר הכסף. יצא כנגדי צו פינוי מכיוון שהכסף לא שולם. חשוב לציין כי העיקול היה בתוקף עד ה- 26.7 ובתאריך 25.7 הכסף הועבר לעו"ש שלי כך שהבנק טוען כי מבחינה משפטית היה חייב בתפיסת הכסף. אודה לתשובתכם. המשך יום טוב.
שלום רב,
בכלליות, הבנק אינו רשאי לנייד כסף שלך מבלי לקבל לכך אישור. יחד עם זאת, במעמד פתיחת החשבון, חתמת (כמו כולנו) שיכול במקרים מסויימים לאפשר לבנק לבצע פעולות אלה.
על מנת לשחרר את הכסף, יש לבקש ביטול עיקול צד ג' המוטל על הכסף הספציפי. לדעתי, חלה אי הבנה בלשכת ההוצאה לפועל.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר