שלום רב לכן ולכם!
בפס"ד מזונות השופט חייב את הגרוש במחצית מחוגים, שיעורים פרטיים, קייטנות, הוצאות רפואיות חריגות וכו'. הוא לא כתב על אף תשלום שכזה שהוא צריך להיעשות בהסכמת הגרוש או בהמצאת קבלות ואסמכתאות מצד הגרושה לגרוש.
הגרוש כל הזמן מתחמק מתשלומים אלו - פעם אחת הוא כותב לה כי הוא רוצה לבוא ולשלם את מחצית התשלומים בעצמו. פעם אחרת הוא כותב לה כי היא לא הציגה לו קבלות ופעם אחרת הוא כותב לה כי הוא אפוטרופוס של הילדים בדיוק כמוה ולכן עליה לקבל ממנה את הסכמתו לרישום לחוגים, קייטנות, שיעורים פרטיים והוצאות רפואיות חריגות.
לגרושה נמאס מההתחכמויות שלו ונפתח לו תיק בהוצל"פ!
שאלותיי הן כדלקמן:
1. האם הגרושה באמת צריכה לקבל ממנו אישור על כל רישום לחוג, לקייטנה ולהוצאה רפואית חריגה וכו', על אף שדבר זה כלל לא צויין בפס"ד מזונות?
2. האם האישה צריכה להסכים שהוא יבוא וישלם מחצית מן התשלומים האלה בעצמו, אחרת טענת "פרעתי" שלו תתקבל? הרי זה בלתי-אפשרי מבחינה פרקטית. למשל, היא רוצה לשלוח אותו לחוג והוא הרי לא חושב שהילד צריך חוג - הרי מישהו צריך לבוא ולשלם על החוג הזה, אז איך בדיוק הוא רוצה לבוא ולשלם מחצית מן הסכום בעצמו?
3. והשאלה החשובה ביותר: האם הגרושה צריכה להמציא ולשלוח לו כל קבלה וקבלה לפני שהיא מצרפת אותה לתיק ההוצל"פ? או שמא היא יכולה ללכת ישר להוצל"פ ולצרף שם את הקבלה והוא כבר יגלה אותה שם "במפתיע"? האם טענת "פרעתי" מצדו במקרה שכזה תתקבל בהוצל"פ? האם איזושהי טענה מצדו תתקבל בהוצל"פ בעניין זה? אולי בעניין הריביות שקבלות אלו צוברות?
הגרושה החליטה כי מהיום והלאה היא לא מדווחת לו יותר על שום רישום לחוג או קייטנה או שיעור פרטי או הוצאה רפואית חריגה, אלא פשוט משלמת והולכת עם הקבלות להוצל"פ. נמאס לה כבר. האם היא פועלת נכון? האם כך באמת נכון לעשות מבחינת ההתנהלות התקינה שלה בהוצל"פ?
תודה לכל העונים
1. בעיקרון רצוי לקבל אישור על הוצאות חריגות, כמו הוצאות רפואיות, אך בכל הקשור להוצאות הילד הטבעיות, אין צורך באישורו למעט הוצאה חריגה של הילד על אף שרשומה בפס"ד יש ליידע את הגרוש על מנת שיתכונן להוצאה הנ"ל.
2. לא סביר שהגרוש יבוא לשלם בעצמו, נראה כי זהו הליך מסורבל, אבל סביר בהחלט שהאישה תקבל הצעת תשלום מראש, תיידע את הגרוש בטרם התשלום, והגרוש יעביר את חלקו מראש לאישה תוך זמן סביר.
3. במידה ונפתח כבר תיק הוצל"פ אין צורך ליידע את הגרוש,טענת פרעתי לא תתקבל בכל הנוגע לשאלתך.
4. היא פועלת נכון.
יום טוב
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
ראשית, רב תודות לך עו"ד אופיר על התייחסותך להודעתי.
מספר שאלות הבהרה לתשובתך ברשותך:
1. כתבת כי "לא סביר שהגרוש יבוא לשלם בעצמו, נראה כי זהו הליך מסורבל, אבל סביר בהחלט שהאישה תקבל הצעת תשלום מראש, תיידע את הגרוש בטרם התשלום, והגרוש יעביר את חלקו מראש לאישה תוך זמן סביר".
א. האם לאחר שכבר נפתח תיק הוצל"פ, עדיין צריכה האישה ליידע את הגרוש מראש על תשלום שהיא שילמה לשיעור פרטי או חוג או קייטנה וכו'? לפי הבנתי את דבריך אזיי אין צורך בכך, למעט כאשר מדובר בהוצאה רפואית חריגה. האם הבנתי נכון?
ב. מהו "זמן סביר"?
ג. הצדדים קיבלו הצעת מחיר לטיפול שיניים יקר (הוצאה רפואית חריגה) והוצע להם לפרוס את התשלום לתשלומים. הגרוש אמר לגרושה כי היא זאת שתשלם ולאחר כל תשלום שהיא משלמת למרפאת השיניים, שתשלח לו קבלה והוא יחזיר לה את הכסף. האם היא חייבת להסכים לכך או שמא היא יכולה לדרוש ממנו את מלוא מחצית הסכום מראש, כפי שכתבת?
2. האם מותר לזוכה לצרף לתיק הוצל"פ קבלה על תשלום שהיא שילמה לקייטנה, למרות שהקייטנה מתחילה רק כמה שבועות לאחר מכן? או שמא היא צריכה לצרף את קבלת התשלום עבור הקייטנה רק מרגע שהילד התחיל ללכת אליה ממש בפועל ואז טענתי "פרעתי" שלו יכולה להתקבל בטענה שהילד כלל אינו רשום לקייטנה? (לי זה נשמע הזוי טענת ה"פרעתי" שלו, הרי קבלת מוצרים ושירותים בעולמנו נעשית לרוב באמצעות תשלום שמתבצע טרם קבלת המוצר או השירות...).
3. מה בנוגע לקבלות אשר צורפו לתיק הוצל"פ ואשר התאריך המופיע עליהן הוא טרם פתיחת התיק ואשר עליהן הודיעה הגרושה לגרוש בטלפון? הוא טוען "פרעתי" בטענה שכל החודשים הללו (טרם פתיחת התיק) מעולם היא לא המציאה לו קבלות ומשום שהוא רצה לבוא ולשלם את מחצית התשלומים בעצמו. הוא התחכם עמה כל התקופה הזו. פעם אחת הוא כתב לה שטרם המציאה לו קבלות. פעם אחרת הוא כתב לה שהוא רוצה לבוא לשלם בעצמו ובטלפון הוא בכלל אמר לה שאין הוא מתכוון לשלם שום דבר! בקיצור, תחמן גדול הוא. האם טענת ה"פרעתי" שלו טובה? ואם היא כן, מה המשמעות של כך? כלומר מה יקרה אם טענת "פרעתי" שלו תתקבל בעניין? כלומר, מה התסריט הכי גרוע מבחינת הזוכה אם מתקבלת ההתנגדות שלו?
שוב, רב תודות.
1. לאחר פתיחת תיק הוצל"פ אינני רואה צורך ליידע את הגרוש, ההגיון הבריא אומר שגם ככה הוא אינו משלם אזי מדוע ליידע אותו.
לגב' טיפול השיניים, כמו שהיא משלמת בתשלומים אזי גם הגרוש ראשי לשלם בתשלומים , במידה והייתה משלמת בתשלום אחד אז הגרוש היה משלם מחצית מהחוב.
2. מותר להמציא קבלה גם אם הילד מתחיל מאוחר יותר את הקייטנה והכול אם במידה והזוכה החלה לשלם בעד הקייטנה.
3. קבלות טרם פתיחת התיק, הגרוש יצטרך לשלם, הטענות שלו לא יתקבלו בהוצאה לפועל.
לסיכום: רוב טענות פרעתי נמחקות, טענות הגרוש חלשות מאוד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר