שלום. אני חסרת אונים. היום התברר לי שהדירה בה אנו גרים בעלי , אני והילדים
מעוקלת לטובת ההוצל"פ מזה חצי שנה.
בעלי חתם לפני מספר שנים על ערבות בגין מקדמה שניתנה לאביו על עסקת מקרקעין, שבסופו של דבר לא יצאה לפועל.הרוכש שילם מקדמה של 750,000 שקל לאבא של בעלי. כל ההסכם היה ע"ש בעלי. לא ידעתי מזה דבר. היום, לאחר משפט שהתנהל עקב הפרת הסכם בגלל שלא היתה עיסקה בסוף,ולאחר שהפשרה בין בעלי ואביו לבין הרוכש (פשרה שהם צריכים להחזיר את הכסף שקיבלו) קיבלה תוקף של פסק דין,הגיע התיק להוצל"פ והרוכש, שנתן את הכסף דורש את כספו ע"י הפעלת הליכים נגד בעלי היות וזמן ההסכם חלף.
הדירה שלנו נקנתה באמצעות הלוואות (לא משכנתא) ממקום העבודה שלי וגם של בעלי. רק היום ידעתי שהדירה מעוקלת והיא עומדת להיממש ע"י ההוצל"פ. מה אני אמורה לעשות? האם אין לי זכות להגן על עצמי ועל הדירה שלנו בטענה שלא ידעתי על הערבות שבעלי חתם? האם ההוצל"פ יכולה לעקל את הדירה ששיכת לשנינו ולא רק לבעלי? האם אוכל להגיש בקשה לעיכוב הליכים לאלתר?? מתברר גם שהייתי אמורה להגיש כתב הגנה ופיספסתי כי לא ידעתי מזה!
דחוף,בבקשה, עזרתכם.
האם כבר מונה כונס נכסים? כך או כך אני מציעה לך לפנות לעו"ד ליעוץ משפטי פרטני ולהתחיל לנהל הליך. לבדוק האם עדיין ביכולתך להתגונן (לא הבנתי מול איזו תביעה) ולהיכנס לצד בעל עניין להליכים המתנהלים על מנת לנסות ולהציל מה שניתן.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר