חברים יקרים, שלום רב.
לצערי הסתבכתי במספר חובות בתקופה האחרונה ונושיי פנו להוצאה לפועל. כרגע ישנם מספר תיקים נגדי והחלו מספר הליכים. הייתי מעוניין לברר מספר דברים לגבי החוק קודם כל וגם לגבי דרכי ההתמודדות שלי.
1. חשבונות הבנק שלי עוקלו ואני לא יכול למשוך כסף למרות שהחשבונות במינוס. כמה זמן המצב יימשך והאם חיובים שיורדים מהחשבון לא יכובדו ?
2.האם ניתן לעקל לי את המשכורת למרות שהיא נמוכה - כ-4500 ש"ח
3.מהם דרכי ההתגוננות שיש בידי אם אין לי יכולת לשלם ? כרגע התיקים בהוצאה לפועל הם בסביבות ה - 120 אלף שקלים וההכנסה היחידה שיש לי היא 4500 שח שמהם אני בקושי חי. האם אני יכול לבקש עיכוב או דחייה של הליכים או להתחיל לשלם את החוב אבל בתשלומים מאוד נמוכים ? נגיד 300 שקלים בחודש מקסימום..
אודה מראש על תשובתכם.
ברני
1.כל עוד החשבון יהיה מעוקל ולא יהיה סכום בחשבון אשר עולה על סכום העיקול לא תוכל לעשות שימוש בחשבון, אלא אם העיקול יוסר לאחר הסדרת החובות.
2. התשובה היא חיובית.
3ישנם מספר דרכים, ברור כי לא ניתן לפרט את כולם. אחת האופציות זה להגיש בקשה לאיחוד תיקים ולהכריז עליך כמוגבל באמצעים.
רצוי לקבל יעוץ פרטני ע"י עו"ד. בהצלחה!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
כל עוד החשבון לא ביתרת זכות , אם אתה נמצא ב"מינוס" נניח ונכנסת לך לחשבון משכורת והמשכורת לא מכסה את המינוס ..ואתה נמצא במסגרת אתה כן יכול למשוך את הכסף עד למסגרת המאושרת ..ולגבי העיקול ..ניתן לעקל לך מהמשכורת אבל רק באופן יחסי ,כלומר אסור לעקל לך את כל המשכורת...
אולי במקרה שלך עדיף לך לפנות להליכי פשיטת רגל ואז כל ההליכים יהיו מעוכבים נגדך ולא יהיה ניתן לעקל לך דבר..שווה להתייעץ עם עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר