אני חייבת לבנק מהלוואה מסויימת סך כ- 20000 הם פתחו נגדי תיק הוצאה לפועל וכתוב שם שסך עמלת עו"ד מעל 4000 ש"ח + אגרה 250,כעת חודש וחצי אחרי שנפתח התיק כשאני רוצה לסגור את זה מול העו"ד, הוא רוצה להוסיף לי בנוסף לכל העמלת וההוצאת שנזכרו לעיל הוא רוצה עוד 3000 ש"ח אף שאני משלם לו הכל בתשלום אחד. בהוצל"פ אמרו לי שכרגע הסכום רק עלה בכמה מאות שקלים. האם ניתן לסגור את זה מול הוצל"פ. העורך דין שלי טוען שלא. עוד לא בוצעו בתיק שום הליכים ושום בקשה להליכים רק פתיחת תיק רגילה בהוצל"פ.
1. האם עורך דין יכול לקחת כמה שבא לו אפילו 20 אחוז מהתיק, רק עמלה של פתיחת תיק בלבד?
2. האם יתכן שעורך דין לאחר ששילמתי את כל החוב במלואו בשובר עדכני מהיום של הוצל"פ לא יסגור לי את התיק, ואף שעוד לא ביצע שום הליך?
שלום רב,
שכר טרחת עו"ד מחושב באופן אוטומטי עם פתיחת התיק. רכיב זה, כמו גם רכיבים אחרים נושאים ריבית והצמדה.
על מנת לסגור את התיק, אתה יכול לבצע אחד משניים:
1. לבדוק בלשכת ההוצאה לפועל מהו סכום החוב ולשלם אותו (כפי שכתבת בתשלום אחד).
2. לסגור מול עו"ד של הצד השני ולנסות להפחית את התשלום.
תבחר באלטרנטיבה הנוחה לך.
לאחר תשלום החוב (תשמור את אישור התשלום), הצד השני צריך לסגור את התיק. הדבר אינו נתון לשיקול דעתו.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
מנסיוני, כאשר חייב משלם את החוב הנקוב בתיק ישירות בלשכת ההוצל"פ, יתרת החוב מתאפסת והתיק נסגר באופן אוטומטי.
לכן, לדעתי, אם עוה"ד של הצד השני דורש ממך תשלום בנוסף ליתרת החוב המעודכנת בלשכת ההוצל"פ, עליך לשלם ישירות בלשכת ההוצל"פ. ואז התיק יסגר.
אם לאחר כשבוע 10 ימים תבדוק טלפונית במוקד ההוצל"פ ותראה שהתיק לא נסגר , הנך יכול להגיש בקשת חייב לסגירת התיק.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר