אלו פעולות אני יכול לנקוט נגד חייב שביקש לאחד תיקים,בקשתו אושרה למרות שמה שנפסק לו לא מהווה 3 % מסכום החוב,האם אני יכול לבקש כינוס נכסים על ביתו(החצי השייך לו)?.החייב נוסע ברכב חדש שאינו רשום על שמו וכמדומני שגם אישתו נוסעת ברכב משנת יצור מתקדמת.האם כדי לי לבקש להכריז עליו כחייב המוגבל באמצעים או פושט רגל? איזה מהם יקדם את גביית החוב?האיש אינו עובד במקום מסודר וחי מעבודות מזדבנות וקשה לעקוב אחר מקור הכנסותיו.האם אני יכול לבקש מראש ההוצל"פלראות באיזה בית הוא גר(מפואר) אשמח לתשובה מפורטת
א. לא ברור משאלתך האם נערכה לחייב חקירת יכולת, והאם הוא הוכרז כחייב מוגבל באמצעים או רק תיקיו אוחדו. בהנחה שאתה זוכה תבקש לראות את פרוטוקול ההחלטה במסגרתה הוא חוייב בצו חיוב בתשלומים, וכך תוכל להתקדם.
ב. אתה יכול לבקש כינוס נכסים על ביתו, על החצי השייך לו, במגבלות הקיימות בעניין.
ג. תוכל להתחקות באמצעות חוקר אחר רכושו (ביתו, רכביו וכו') ומקורות הכנסתו. תוכל גם לחייב אותו להגיע לחקירת יכולת מטעמך.
בהצלחה
מוטי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
כמדומני שלאחרונה ניתן פס"ד בביהמ"ש המחוזי לפיו אי אפשר לעקל או למכור מחצית מנכס השייכת לחייב, כאשר הוא נשוי וכאשר המחצית השנייה שייכת לאשתו. ניתן לעשות זאת רק כאשר נערך איזון משאבים בהליך גירושין.
אם אותו אדם אכן חי ברמת חיים גבוהה אך שום דבר לא רשום על שמו, והנך יכול להוכיח זאת, ניתן לפנות לבית המשפט המחוזי בבקשה להצהיר כי למרות שרכבים או רכוש אחר לא רשום על שמו, הרי שהוא משתמש בו כמנהג בעלים, אם ביה"מ יקבל זאת, תוכל לעקל רכוש זה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר